Politika

Milačić u Beogradu: Da smo htjeli sa „jačima“, mogli smo i 1941.

Posjetu Beogradu Referendumskog karavana označila je žustra rasprava o pitanjima NATO saveza.

Predvodnik Referendumskog karavana Marko Milačić sinoć je govorio na Pravnom fakultetu u Beogradu na tribini „NATO u Crnoj Gori – Sigurnost ili prijetnja po Srbiju?“.  Tribinu je organizovala Univerzitetska omladina Beograda.

Predsjednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan S. Miletić je istakao da ne treba živjeti u prošlosti, već treba gledati sadašnjost i budućnost te da nas o nekim odlukama niko neće pitati.

„Zato je uvijek bolje biti sa onima koji igraju u prvoj ligi“, poručio je on.

Smatrajući da ulazak u NATO ne može biti opravdan pokoravanjem „zakonu jačegˮ Milačić je odgovorio:

„Da se vodimo tim principima i da smo htjeli da budemo na pogrešnoj strani, na strani jačeg, to smo mogli biti i 1941. godine. Mi možemo biti u klubu jačih, ali nećemo, jer jači je uvijek nosilac grube sile, a gruba sila uvijek sa sobom nosi nepravdu“.

U prijepodnevnim časovima tim Karavana u Narodnoj Skupštini Srbije primio je narodni poslanik i član Dveri Ivan Kostić.

„Imamo posebno zadovoljstvo da danas u Narodnoj skupštini ugostimo naše prijatelje iz Podgorice koji su krenuli u jednu veliku akciju širom regiona i Evrope. Ne želimo da naši mladi ratuju u bilo čijem interesu po raznim ratištima u svijetu, već da Srbija, Crna Gora, ali i čitav region ostanu slobodni kao što su u istoriji bili“, rekao je Kostić na pres konferenciji.

I predsjednik Srpske narodne partije, Nenad Popović sa članovima svoje strane primio je učesnike Karavana u prostorijama.

„Raspisivanje referenduma u Crnoj Gori može da otvori druga ključna politička pitanja i pokrene mnoge druge pozitivne procese. Dobro bi bilo pratiti primjer Švajcarske, kao demokratski uređene zemlje, koja redovno raspisuje referendume, i to često o pitanjima koja nemaju uvijek ni republički značaj, a o neraspisivanju referenduma o ovako ozbiljnoj istorijskoj odluci tamo ne bi moglo biti govora“, kazao je Popović.

Kako navode organizatori Karavana, rukovodstvu SNP posebno se svidjela ideja o proboju medijske blokade i NATO propagande, jer, prema njihovim riječima, u ostatku savremene demokratske Evrope, ipak, postoje neki principi o poštovanju volje naroda, preko kojih se lako ne prelazi i na koje Evropa ne zatvara oči.

Referendumski karavan u Beogradu srdačno je u svojim kancelarijama ugostio i direktor Centra za evropske studije Miša Đurković sa saradnikom Stevanom Gajićem.

Sljedeća stanica Referendumskog karavana je Banja Luka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ISTORIJA
Gost
ISTORIJA

kud svi turci, tu i mali mujo 🙂 vidimo se nato, cao cao
Hitler je bio mnooogo pametan pa je isto tako birao izmedju dva zla manje :))) mozda vam bude jednom jasno ko je on i bio 😉

Jovana
Gost
Jovana

Koji šljam.

mikix
Gost
mikix

Sto bi rekla moja pokojna prababa
Nema budala rogove

Iron cross
Gost
Iron cross

Ovi tvoji koji su protiv nezavisnosti i clanstva u NATO i EU su potomci i sledbenici Pavla Djurisica ratnog zlocinca i nosioca Hitlerovog odlikovanja – gvozdenog krsta! Danasnji NATO sacinjavaju zemlje pobjednice nacizma i fasizma, koje su zajedno sa slavnom sovjetskom Crvenom armijom porazile Hitlera. Koliko danasnja Rusija bastini antifasizam i antinacizam… razmisli o tome

Raskorak
Gost
Raskorak

Ako vidiš Maroviće pozdravi ih. I reci im da se slobodno vrate jer u CG niko ko krade od naroda neće otići u zatvor. Da ne pominjem oduzimanje imovine, to je tek utopija….

brkomali
Gost
brkomali

taman ostani gore, nijesi za bolje

Cuca
Gost
Cuca

jel on ovo u sred beograda odao priznanje hitleru da je bio jaci i veca sila od saveznika?

Marko
Gost
Marko

Evo za nevjerovat jeste. Hitler je bio jaci a opet izgubi …. mora da smo pogresno shvatili istoriju… mi smo ti koji izgubismo a hitler je bio najaci. Blago kuci koja te ima

care kralju
Gost
care kralju

41. je bio legendo

Biohazard
Gost
Biohazard

Hahahhahh

Darko
Gost
Darko

Jesi li rekoa studentima da referendum u Crnoj Gori nije Ustavom propisan , tako da tvoja prica je sama po sebi neustavna.

DEMOKRATA
Gost
DEMOKRATA

pozdravi i ustav i demokratiju u crnoj gori! „Raspisivanje referenduma u Crnoj Gori može da otvori druga ključna politička pitanja i pokrene mnoge druge pozitivne procese. Dobro bi bilo pratiti primjer Švajcarske, kao demokratski uređene zemlje, koja redovno raspisuje referendume, i to često o pitanjima koja nemaju uvijek ni republički značaj, a o neraspisivanju referenduma o ovako ozbiljnoj istorijskoj odluci… Više »

Lazar
Gost
Lazar

Pametnice pametna, ajde jadan

Rajo
Gost
Rajo

Ovaj referendumski karavan kako ga Milacic zove mu je dobro dosao kao jedan vid licne promocije , jer ga odavno nije bilo u javnosti.

Tara
Gost
Tara

Ni Milacic ne vjeruje u ovo sto prica a ne neko drugi , nego ovo je samo pokrice da pokaze da je radio nesto za pare koje je uzeo.

cijenim5
Gost
cijenim5

Moj se Marko svacim sluzi oce sa opozicijom da se druzi

inertnost
Gost
inertnost

Lijep li si, steta sto nusu bas pametan toliko .

Bosko
Gost
Bosko

Ovi studenti su bukvalno silom natjerani da dodju i slusaju Milacica a sad da ih pitas ko im prica vise od pola ne bi znali.

rumneko
Gost
rumneko

dosta je vise blacenja i pljuvanja po Crnoj Gori ! dosta je ! ostani tamo, ako ti je ljepse !

anita
Gost
anita

Ne znam da li ti vjerujes u to sto pricas?? cini mi se da nije postojala osoba koja je voljela MIla vise od tebe..

opozicionar
Gost
opozicionar

vidi ove likove sto je ovo??? ovakve ni buksovci ne mogu pokupit..!!!

Rabija
Gost
Rabija

Milacic dosao u mili mu Beograd pa misli da sve sto je rekao ima neku vaznost i tezinu , a ono prazne klupe u amfiteatru!

MikiMaus
Gost
MikiMaus

Ne znam kakvu prijetnju predstavlja CG, ne luaj gluposti vise zivota ti!

agata
Gost
agata

Ne brukaj nas, nego se vrati dok te bar malo broj ljudi postuje..

lola
Gost
lola

okle ti paraa Milacicuuu??/ okle???? eee, sto su se Rusi ”otvorili”…

krinka
Gost
krinka

Milacicu kako te nije sramota ? imas li ti obraza i stida? ne izgleda…

Send this to a friend