Politika

Mujović o krizi vlasti u Podgorici: Nadam se da je dogovor blizu

Saša Mujović
Saša Mujović

Predsjednik gradskog odbora Pokret Evropa sad Saša Mujović u izjavi za Dan kaže da se nada da je blizu dogovor između PES-a i Pokreta za Podgoricu.

“Vrlo brzo očekujemo konačno rješenje galimatijasa zvanog funkcionisanje gradske uprave Podgorice. Imamo pozitivnih nagovještaja da će se rješenje naći među konstintuentima aktulene većine. Mi kao Pokret Evropa sad ne želimo da čekamo. Želimo da se situacija riješi na bilo koji način, jer iz osjećaja odgovornosti prema građanima moramo stvoriti uslove da gradska vlast u punom kapacitet funkcioniše. Samo u takvim uslovima neka građani sude jesmo li spremni da ispunimo obećanja ili nijesmo”, rekao je Mujović.

Iz Pokreta za Podgoricu nijesu željeli da daju izjavu u kom pravcu se situacija razvija.

Do krize vlasti u Podgorici je došlo je krajem februara kada je više članova, među kojima i pet odbornika, napustilo djelovanje u Pokretu Evropa sad. Oni su krajem marta formirali odbornički klub Pokret za Podgoricu, a potom sa odbornicima URA i PzP Klub 11. Vladajuća većina ima 34 odbornika naspram 24 iz opozicije. Opozicija je prije dva dana predala parlamentu inicijative za skraćenje mandata Skupštini i razrješenje gradonačelnice Olivere Injac koje međutim nije podržala opoziciona Bošnjačka stranka i Građanska inicijativa „21.maj.

Koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Podgorici 12. aprila 2023. godine potpisali su Pokret Evropa sad, Demokratska Crna Gora, Nova srpska demokratija, URA, PzP, DNP, CIVIS i Demos. U takozvanoj novoj političkoj realnosti nestala je kompaktnost 34 odbornika ne samo zbog podjele u Pokretu Evropa sad već i zbog činjenice da je jedan odbornik napustio DNP i djeluje kao nezavisni, a odbornik CIVIS-a istupio iz klub odbornika GP URA. Takvo stanje iz parlamenta se preslikalo na izvršnu vlast uz činjenicu da pojedini kadrovi bivše vlasti i dalje vode neke resore.

13

avatar
1000
11
2
0
 
13
TomanTamaraGužva u 16-ercuBBBBprogres
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toman
Gost
Toman

Ovo je onaj “nestranački’ ministar? Zar je neko povjerovao u to? Brzo se otkrio.

Tamara
Gost
Tamara

Bio je simpatican i ulivao povjerenje dok se nije autovao. Lagao je kako je nestranacka licnost i kako ga politika ne zanima. Sad je dno dna

Gužva u 16-ercu
Gost
Gužva u 16-ercu

Čekajte,
Zar ovo nije ekspert za energetiku, za eloksiranu bravariju?!?
Kakvo sad funkcionisanje gradske uprave Podgorice ?!?
Šta radi logoreični profa, čudo jedno !!!

BBBB
Gost
BBBB

Mislio sam da ovaj zna svoj posao,medjutim prevario sam se on samo političi,veze nema

progres
Gost
progres

Spremau se izbori , PES sve snage upro u ovog ljeporeča da umjesto nesposobne gradonačelnice bude nosioc liste, a nesposobna pošalje u ambasadore.

Zora
Gost
Zora

Trebao si se drazati struke g-dine Mujovicu.Tebe nijesu glasali podgoricani i nemas pravo da budes rukovodilac stranke.

Hurem
Gost
Hurem

Ja sam nestranačka ličnost i mene politika ne interesuje,Odazvao sam se na poziv premijera samo za dobro gradjaa i Crne Gore .Ja sam profesor i trudit ću se da svoje znanje primijenim najbolje sto znam.Eto tako 😂😂😂😂😂postade i on član partije LAZ JE NAŠA ISTINA.👎👎👎👎👎👎😂👎

mujo džeger
Gost
mujo džeger

realno…………………..dogovorili se ili ne, poslije novih izbora opet će isti sjesti da se dogovaraju, samo uzaludno bacanje para na nove izbore, u cg se oformila kritična ali apsolutno većinska masa koja u budućnosti drži vlast u cg, na predsjedničkim izborima opoziciona strana je išla sa najjačom kartom i viđeli smo šta se desilo, tako je u svakom većinski pravoslavnom gradu,… Više »

Vedran
Gost
Vedran

Sram te bilo! Ušao si u Vladu kao navodni stručnjak!
Sad uvelike političiš! Fuj!

Drago
Gost
Drago

Najsposobni ministar u zadnjih 30 godina ! Svaka cast

marius
Gost
marius

Ili te zaposlio, ili ti je iz kuće,ili si Saša to ti. Četvrto nema.

Nauka
Gost
Nauka

Jedini ministar u vladi koji se miješa u svoj posao, poznaje materiju i ima ljudskosi. Mujoviću, svaka čast!

BrauLeE
Gost
BrauLeE

Počeo je ozbiljno da masti. Brzo je ušao u svijet pilitike. Mora…

Send this to a friend