Politika

Ove zakone Skupština mora da usvoji da bi Crna Gora dobila IBAR

Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Crnogorska Skupština mora da usvoji 12 zakona da bi Crna Gora stekla uslov da dobije pozitivan IBAR. Prema utvrđenom dnevnom redu parlament će danas započeti raspravu o ovim zakonima. Početak sjednice zakazan je za 10 časova.

Poslanici će razmatrati: Predlog zakona o lobiranju, Predlog zakona o izmjeni dopuni zakoni kao o krivičnom postupku, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskom savjetu i sudijama, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnom tužilaštvu, Predlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, Predlog zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o oduzimanju imovinske koristi stačene kriminalnom djelatnošću, Predlog zakona o medijima, Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru i javnom medijskom servisu Crne Gore, Predlog zakona o audio-vizualno-medijskim uslugama.

Poslanici bi o ovim zakonima trebalo da glasaju u četvrtak i petak.

Očekuje se da sredinom ovog mjeseca zemlje članice EU odluče da li će podržati Crnu Goru da dobije IBAR do kraja juna.

IBAR (Interim Benchmark Assessment Report) predstavlja ocjene koliko je država kandidat ispunila od privremenih mjerila u poglavljima 23 -Pravosuđe i temeljna prava i 24 -Pravda sloboda i bezbjednost.

Tags

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
PabloKamenolom
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pablo
Gost
Pablo

e odje se zaustavljamo sa ulaskomu EU 😂😂😂

Kamenolom
Gost
Kamenolom

I nakon IBRA doci ce novi IBAR sa novim zahtjevima i tako u nedogled! Nikada EU nece nas prihvatiti kao jednake. Mi smo za njih pecinari

Send this to a friend