Politika

Predlog Crno na bijelo prošao skupštinske odbore: 20. septembar Dan ekološke države

Ilustracija

Predlog poslaničkog kluba Crno na bijelo, kojim je predviđeno da se 20. septembar praznuje kao Dan ekološke države prošao je skupštinske odbore – Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu i Zakonodavni odbor i o njemu će se izglasati poslanici na plenumu.

Taj poslanički klub je ranije u Skupštinsku proceduru podnio inicijativu da Crna Gora dobije još jedan praznik koji bi se praznovao radno svakog 20. septembra u podsjećanje na isti datum 1991. godine kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu i to određenje kasnije uvrstila u svoj Ustav.

“Ovo je najmanji gest koji možemo učiniti prema našoj prirodi i uvažiti je i na ovaj način. Želimo da nas taj dan svake godine podsjeća i obavezuje koliko je neophodno da vodimo brigu o prirodi i poštujemo njene zakonitosti”, poručuju.

Oni su pozvali sve poslanike da podrže glasanjem inicijativu i pomognu da “udruženi doprinesu zdravoj životnoj sredini i održivom razvoju Crne Gore”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mitar
Gost
Mitar

Crnoj Gori sa tolikom istorijm fali neradnih dana kao praznika. Njemacka ima oko 30 dana, Japan 27 a CG osim 21 maja i 13 jula nista…

Snjeg
Gost
Snjeg

A sto smo ostali bez svog direktorata u Briselu nikom nista.Ura rekoste nema skretanja sa puta ulaska u EU.Ne zanima vas sto nas Varhelji ne spominje.Samo vi pravite koalicije sa onima koji hoce da nas nema i mazite nam oci ekologijom.

Mihailo
Gost
Mihailo

Demokrate samo da se leži doma a prima plata – NAVIKNUTI

Dosta više
Gost
Dosta više

Dajte, ljudi, jeste li normalni?! Proslavljajte čisteći deponije i slično, a ne neradom! Te Njegoš, te ekološka država, uskoro će rođendani kralja Nikole i kraljice Milene, svih princeza, svih iz dinastije Crnojevića i njihovih gospođa… Prekidajte, za boga miloga!

Ljubo
Gost
Ljubo

Ovi naviklina nerad
Pa sve izmišljaju praznike samo da se ne radi!

Send this to a friend