Politika

SD: Glas za koaliciju SDP i URA je glas za DF

Vrijeme je da i Herceg Novi, kao najzapadniji grad Crne Gore, poslije dugo sušnih godina, nakon predstojećih lokalnih izbora, ponovo zauzme mjesto koje mu je vazda pripadalo – mjesto ljetnje turističke prijestonice Crne Gore, navodi se u saopštenju za javnost koordinatora Socijaldemokrata Crne Gore za južnu regiju Danila Orlandića.

„I to na krilima Socijaldemokrata Herceg Novog i našeg izbornog programa, koji ćemo predstaviti u danima koji slijede, detektujući pažljivo sve ključne probleme sa kojima se građani Novog susreću, nudeći adekvatna, realna i ostvariva rješenja“, istakao je on.

Svim građanima Herceg Novog je, kako dodaje, apsolutno jasno da su političke opcije koje su dugo vremena predstavljale vlast u Herceg Novom, prilično istrošene i da nemaju gotovo ništa da pruže građanima.

„A, složićemo se da su za to imale itekako dovoljno vremena, čak i previše. Tu su posebno zanimljivi oni politički subjekti koji u aktuelnom trenutku predstavljaju opoziciju ne vlasti, nego državi Crnoj Gori i koji će pokušati da nastave svoje rušilačke ambicije i u Herceg Novom. Takođe, Novljani su svjedoci da ni eksperimenti sa ‘građanskim’ listama ne daju ama baš nikakvog rezultata. Posljednje tri godine protekle su u znaku nestabilnosti vladajuće koalicije, podjele „Izbora“ na dva dijela, veoma čestih igrarijama sa pritiskanjem tastera u skupštinskim klupama prilikom izbora lokalnih rukovodilaca, što je sve za posljedicu imalo potpunu blokadu i nefunkcionisanje gradske uprave“, navodi on.

Sa druge strane, kako kaže, postoji i tzv. “građanska” opozicija.

“Dio te opozicije, nekada ljuti protivnici ‘na lokalu’, SDP i URA, najavili su zajednički nastup na lokalnim izborima, vrlo svjesni da bi ih samostalni nastup odveo u političku prošlost, jer cenzus ne bi gledali, a i ovako je vrlo upitan. Ukoliko bi kojim slučajem ostvarili taj cilj, onda građanke i građani Herceg Novog, moraju znati da njihov mandat ide na konto rušilačkih političkih opcija Herceg Novog i Crne Gore”, kaže Orlandić.

Zato, kako smatra, nema sumnje da glasno kazati – glas za koaliciju SDP i URA je glas za Demokratski front.

“Tu nema nikakve dileme, u pitanju je ista matrica kao u Budvi i Kotori, gdje već ima ozbiljnih nesuglasica i problema u funkcionisanju tih lokalnih samouprava, a kako i ne bi kad se vlast u tim gradovima sastoji od desetak političkih opcija koje imaju makar toliko različitih stavova o bilo kom lokalnom pitanju. Ipak, sigurni smo da se Novljani neće tako lako prevariti i da će politički mudro slijediti primjer Tivta, gdje u gradskoj vlasti čiji smo aktivni dio, dosljedno i stabilno realizujemo svoj izborni program”, zaključio je on.

Send this to a friend