Politika

Skupština oduzela imunitet Mandiću i Kneževiću

FOTO: Dejan Lopičić

Skupština Crne Gore oduzela je imunitet poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koje Specijalno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja, 16. oktobra 2016. godine.

Sjednica je kasnila 20 minuta jer je policija, zbog dima koji se neobjašnjivo pojavio u sali oko 10:40, pretresala salu. 

Sada su se stvarili uslovi da oni budu uhapšeni po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović objasnio je da bi suprotna odluka značila da sprječavaju nadležne organe da rade svoj posao.

“Ne možemo dozvoliti da se sve ne ispita do kraja. Zapaljive izjave Demokratskog fronta i ostalih opozicionara koje smo slušali ovih dana neće nas pokolebati u namjeri da saznamo sve detalje o onome što se planiralo u izbornoj noći. Nejasna je ta uznemirenost u njihovim redovima. Ukoliko je sve neosnovano, kako tvrde, čude njihove reakcije. Takvim nezrelim ponašanjem samo potvrđuju sumnje. Pozivam ih da se uzdrže od teških riječi jer će država pobijediti jer je pobijedila i prije i poslije 16. oktobra. Crna Gora neće dozvoliti nestabilnost. Crna Gora je vječna”, poručio je Gvozdenović.

“Ovo nikako ne znači da prejudiciramo sudsku odluku”, poručio je Nedžad Drešević iz Bošnjačke stranke.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je, uoči glasanja, da se nada da će odluka parlamenta doprinijeti što bržem rješavanjem slučaja.

Poslanici DF-a i njihove pristalice odluku su čekali ispred parlamenta. Tok protesta pratite u OVOM TEKSTU.

Rasprava u Skupštini protekla je bez opozicije koja bojkotuje parlament jer smatraju da se građani nijesu izjašnjavali slobodno na parlamentarnih izborima 16. oktobra prošle godine kada se, kako ga zovu, desio lažni državni udar.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović kaže da nije prijatno kad se raspravlja o oduzimanju imuniteta kolegama.

„Razgovarao sam sa poslanikom Mandićem i sugerisao mu da prisustvuje sjednici Skupštini Crne Gore. Nijesam ni znao da je u tom trenutku u Beogrdu, ali mi drago što se vratio u Crnu Goru. Žao mi je, takođe, što ovoj sjednici ne prisustvuje opozicija“

Mandić je ranije poručio da Katnić treba da se „samouhapsi“, a Knežević je naglasio da je „naredan“ hapšenju, ali da „naredni“ moraju da budu i oni koji budu dolazili da ga hapse.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
opozicionar
Gost
opozicionar

nekoliko stotina pristlica…!! :-)))))))) aaaaahahahahahahahahaha.. ada oni su mislili skocit ce cijela crna gora.. ajmo sad u buvaru..

tschugo
Gost
tschugo

sta mislis da je narodu u bijedidosta i ovako muka od politike,zalosno ,i bijedno

Iceman
Gost
Iceman

Hapsi milicijo!!!

realno
Gost
realno

Ispracaj 🙂

Žarko
Gost
Žarko

Uz prasiće i trubače.

Send this to a friend