Politika

Tresla se gora-rodio se miš, DPS zadržao Nikšić

Nakon što im je u srijedu ukinut imunitet lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević su se zajedno sa stranačkim kolegama zatvorili u Skupštinu u iščekivanju hapšenja.

Javnost je u tim momentima bila spremna na sve, čak i na proteste i incidente, ali ne i na ono što je uslijedilo – Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković naložio je Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da u slučaju  Mandića i Kneževića ne treba predlagati određivanje pritvora.

Ta vijest je, blago rečeno, iznenadila svakoga u Crnoj Gori, pa i poslanike DF-a. Umjesto spektakularnog hapšenja, incidenata i eventualnih sukoba, Mandić i Knežević su samo išetali iz Skupštine.

Činjenica je da je Stanković imao zakonsko pravo da donese ovakvu odluku, ali je jasno da je u ovom slučaju napravljen politički kompromis da bi se sačuvala kakva takva stabilnost u Crnoj Gori. Uostalom, za isto krivično djelo za koje se sumnjiče Mandić i Knežević, vozač lidera NOVE Mihailo Čađenović je dobio mjesec pritvora.

I dok je tako cijela Crna Gora ovih dana očekivala hapšenje lidera Fronta, sukobe, nerede – u drugom planu ostali su lokalni izbori u Nikšiću.

Liste za izbore u Nikšiću predale su samo Demokoratska partija socijalista i Socijaldemokrate. Opozicija sa druge strane, čini se brzopleto, odlučila je da bojkotuje lokalne izbore i niko od njih nije predao izborne liste.

Predsjednik Filip Vujanović juče je kazao da ne postoji zakonska mogućnost da se odlože izbori, i izvjesno je da će DPS zadržati vlast u toj opoštini, ukoliko ne dođe do nekog spektalukarnog  obrta koji bi morao da bude suprotan Ustavu i Zakonu o izboru odbornika i poslanika.

Nakon srijede Mandić i Knežević su ostali bez imuniteta ali bez obzira na to ostali su na slobodi, a opozicija se ponovo ujedinila oko bojkota.

Međutim, čini se da je jedini pobjednik iz ove situacije DPS, koja će bez iakave muke izgleda zadržati vlast u, politički izuzetno važnom, Nikšiću i to u trenutku kad je opozicija polako počela da osvaja vlast na lokalnom nivou (Budva, Kotor).

Na kraju rezime onoga što se dešavalo protekla tri dana je – “tresla se gora rodio se miš”, a DPS-u ostade Nikšić!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Caro
Gost
Caro

Bolje je ovako, jer bi ionako bojokotovali posle izbora i jos primali platu za to. Ovako ce bar platu primati oni koji postuju radnu obavezu.

Incognito
Gost
Incognito

Cijenim da je autora ovoga teksta sramota da se ispod istoga potpiše, jer bi onda saznali ko je taj, imenom i prezimenom, koji se zalaže za uvođenje jednopartijskog sistema u Crnoj Gori

glasanje
Gost
glasanje

Pa imali jos uvijek neko u Crnoj Gori da glasa ovu lakriju od DF-a

Jokan
Gost
Jokan

Ima li, a ne imali.

Mare
Gost
Mare

Neka se nastavi kako je bilo u Niksic ….

Frki
Gost
Frki

I koliko je kazna za ovo sto su ove izdajice uradile .

Ministar
Gost
Ministar

Zasto se ne potpise autor ovog dubokoumnog teksta?

Ministar
Gost
Ministar

Sto se ne potpise autor ovog dubokoumnig teksta

suske
Gost
suske

Mandic predao Niksic za malo vremena, da sredi bezaniju iz CG.

Triton
Gost
Triton

Opozicija ovakva kakva je ne bi ni imala šanse u Nikšiću … Svi smo vidjeli dešavanja u Skupštini i ponašanje ljudi koji pretenduju da vrše vlast … Nikšić je u jednom pozitivnom uzletu i rezultati koje je postigao Grbovic sa svojim timom potpuno ga kvalifikuju da nastavi dalji razvoj Nikšića … Opozicija je imala sansu da preda liste, pa daih… Više »

Vivica
Gost
Vivica

Hahahaha, Milo kralju, bio si i ostao najpametniji od svih političara.Školski potez, svaka čast, dabogda 100godina vladao !

Mojsije
Gost
Mojsije

Opozicija je znala,daDPS pobjedjuje u Niksicu,obzirom na postignute rezultate i ocekivani pozitivan trend.Trszili su bile kakve razloge.

piiiiiiii
Gost
piiiiiiii

Ostao bi svakako. Niksicani koliko god razocarani bili, vide sta je na suprotnoj strani. I u ovoj situaciji bi izabrali manje zlo. A tek kad im je kandidat za gradonacelnika kriminalac, koji je urusio privredu Nk nista manje nego DPS, sigurno ne bi imali sanse.

Send this to a friend