Politika

URA: DPS na dobrom putu da ostvari apsolutnu većinu u KP Domu

Ukoliko se hapšenje i osuđivanje bivših čelnika opština iz redova DPS-a nastavi trenutnom dinamikom, građanski pokret URA kaže da očekuje formiranje paralelne Zajednice opština u Kazneno-popravnom domu u Spužu.

„Iako je do raspisivanja izbora u Spužu i Danilovgradu ostalo još vremena, DPS je na dobrom putu da ostvari apsolutnu većinu u KP Domu, u koji je, zbog dosadašnjeg rada i posvećenosti partijskim moralnim načelima, preselio dobar dio bivših članova Glavnog odbora i Predsjedništva. Taktika ili pravda, ostaje da vidimo, ali kvorum za punovažno odlučivanje je davno ostvaren“, naveli su u pokretu URA.

URA ističe da podržava proces racionalizacije lokalne uprave, ali da se takav cilj smanjenja broja zaposlenih u „evropskim zemljama, kojima DPS deklarativno teži, radi na znatno drugačiji i mirniji način“.

„Putem otpremnina ili odlaskom u penziju, a ne javnim hapšenjima i suđenjima u maniru španskih serija. Međutim, uz poštovanje pretpostavke nevinosti svih osumnjičenih, ukupnim činjenjem je ogoljen način funkcionisanja vrha vladajuće partije, koji brojnim zloupotrebama službenog položaja i prisvajanjem javnih resursa, radi isključivo na uvećavanju sopstvenog bogatstva i trenutnom amortizovanja socijalnog nezadovoljstva građana“, ocijenili su u pokretu URA.

U ranijim sudskim postupcima, pravosnažno su osuđeni bivši predsjednik opštine Bar Žarko Pavićević, bivši predsjednici opštine Budva Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, bivši predsjednik političkog Savjeta DPS-a i visoki funkcioner Svetozar Marović, kao i njegov brat Dragan Marović.

Tags
Send this to a friend