Politika

Jokić: Vratićemo svaki ukradeni euro

Nova kotorska uprava neće nijednom pojedincu, interesnoj grupi, formalnom ili neformalnom centru moći da ustukne ni stopu u odbrani opštinskih, javnih i gradskih interesa, kazao je u intervjuu za Dan novoizabrani predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

“Od trenutka izbora na mjesto predsjednika Opštine Kotor sprovodimo analizu stanja koje smo zatekli u lokalnoj upravi, na osnovu koje ćemo uraditi plan i program našeg rada. Građani su izabrali da se na sasvim drugačiji način, sa drugim ljudima vode opštinski poslovi i mi ćemo uraditi sve da tome odgovorimo na najbolji mogući način, ne tražeći izgovor u ponašanju prethodnika, koje je, uzgred budi rečeno, na prvi uvid bilo pogubno po javni interes. Da bi se sve to napravilo na najbolji mogući način, ja i moj tim radimo bez pauze i bez radnog vremena”, kazao je on.

Jasno poručuje-nova uprava neće nijednom pojedincu, interesnoj grupi, formalnom ili neformalnom centru moći da ustukne ni stopu u odbrani opštinskih, javnih i gradskih interesa.

“Upotrebićemo sva dostupna pravno-politička sredstva, kako sam i rekao u prvom govoru nakon izbora, kako bi se suprotstavili takvim zlim naumima. Nema straha, nema kompromisa, javni interes i zakon će biti iznad svega”, poručuje Jokić.

On vjeruje da će uspjeti da u opštinski budžet vrati pokradeni novac.

“Iskoristiću ovu priliku da još jednom kažem da nova uprava dok god sam ja na njenom čelu neće imati ni mrvu razumijevanja za korupciju i javašluk. Pozivam sve građane koji naiđu na problem korupcije u lokalnoj upravi da mi se bez straha i bez odlaganja obrate kako bi zaustavili taj društveni tumor. Svaki oteti euro će se morati da se vrati, nijedan opštinski cent neće i ne smije biti zloupotrebljen”, poručuje Jokić.

Očekuje, kaže, opstrukcije iz DPS-a prema novoj vlasti, posebno sa državnog nivoa.

“S obzirom na to da je taj politički subjekt sada opozicija u Kotoru, kao i da je Kotor prepoznat kao grad koji je sada, a biće još i više, simbol demokratskih promjena i emancipatorske uloge u Crnoj Gori, svakako očekujem spoticanja na svakom koraku. Ipak, ja sam to znao kad sam ušao u ovaj odgovoran posao, prema takvom zahtjevu ću i birati ljude sa kojima sarađujem na ovom poslu. Ne bojim se rada, najmanje njihovih opstrukcija, uz podršku koju dobijam stvari ćemo dovesti u red kakav Kotor zaslužuje”, kazao je Jokić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Junior Jokic slijedi svoga sefa,sveznajuceg i spasitelja narodnog.Demagogija i mesojedjenje bez ikakvog ozbiljnog programa,mlacenje prazne slame.Uvjericemo se u to uskoro.

Brko
Gost
Brko

Vrati topove na ulazu

Dragan
Gost
Dragan

Nijesam glasao za njih, ali kako je stanje sa opozicijom ovi momci izgledaju kao jedini izlaz iz ove dugogodišnje agonije!

aaa
Gost
aaa

Majstore pocni bar da se brijes prije nego krenes sa nastojanjima da ostavis ozbiljan utisak.

mitar
Gost
mitar

Tipičan demagog i populista.
Predhodni predsjednik mu je ostavio 5 miliona u opštionskoj kasi,i umjesto ovaj da pravi pan kako da ih utroši,on širi političku mantru svog Bečića

бранко
Gost
бранко

Neka mali,sad najmanje trebaju izjave toga tipa.samo mudra glava i bistre misli

Primorac
Gost
Primorac

Sa srećom i sretno bilo.

Send this to a friend