Politika

Vučić i Mandić se dogovorili: Biće osnovana Srpska kuća u Podgorici

FOTO: Tanjug

U Podgorici će biti osnovana Srpska kuća u kojoj će biti smještene najvažnije kulturno-prosvjetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori, dogovoreno je na današnjem sastanku člana Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

Kako je saopšteno iz DF-a, u dužem i prijateljskom razgovoru razmatrane su aktuelne društveno-političke teme i analiziran dosadašnji tok realizacije ranijih dogovora, kao i dešavanja koja su obilježila politički život u regionu posljednjih mjeseci.

“Na ovom sastanku je postignut završni dogovor o osnivanju Srpske kuće u Podgorici za koju će sredstva iz budžeta Vlade Srbije, na predlog Vučića, biti odobrena već na nekoj od prvih sjednica”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u Srpskoj kući će, na osnovu dogovora Mandića i Vučića, biti smještene najvažnije kulturno-prosvjetne institucije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Dogovorena je i, dodaje se, kontinuirana pomoć i za druge institucije srpskog naroda, koje neće biti smještene u tom prostoru.

“Na interesovanje Mandića o kampanji tužilaštva i medijsko-bezbjednosnih punktova u Crnoj Gori o navodnoj umiješanosti Bezbjednosno -informativne agencije (BIA) Srbije u događajima vezanim za “državni udar”, a kojom se te radnje pokušavaju povezati sa srpskim političarima iz Crne Gore i njihovim saradnicima, Vučić je istakao da BIA ne raspolaže nikakvim dokazima ili informacijama o tome da je bilo koji državljanin Crne Gore učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama vezanim za prošlogodišnja dešavanja u vezi izbora 16. oktobra”, saopšteno je iz DF-a.

Vučić je, kako se navodi, kazao da pominjanje BIA-e u tom kontekstu nije dobronamjerno prema Srbiji, koja se takvim izmišljotinama pokušava konfrontirati sa svojim sunarodnicima iz Crne Gore, a “pretpostavlja da se radi samo o neprovjerenim informacijama”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Max
Gost
Max

Srbi su u svojoj kući u Podorici.Crna Gora je dovoljno velika za sve,i ne treba nam instrumentalizacija mržnje,par ekstremista.Vučić igra prljavu igru,sastaje se sa glavnooptuženim za krvavu zavjeru,i po ko zna koji put,pljuje na ono što je izjavio.

Lobelo
Gost
Lobelo

” sigurna srpska kuca ” za ugrozene . Da se sakriju od drugih naroda ? Ima li SOS linija ???

Lobelo
Gost
Lobelo

Znaci ” sigurna srpska kuca ” jeli ???

Slatka kuca
Gost
Slatka kuca

Po reciprocitetu i nasa Vlada neka odmah trazi osnivanje Crnogorske kuce na sred Terazija ! Moze i na Dedinju…

Jokan
Gost
Jokan

Ne vjerujem da bi nam bilo ko to zabranio. Mozda bi nam samo bilo preskupo iznajmiti dobar prostor na sred Terazija. Ima i drugih dobrih lokacija po prihvatljivijoj cijeni.

Lolo
Gost
Lolo

Taman vojvoda kad se vrati sa robije da ima đe domine igrati .

Đoko
Gost
Đoko

Dogovorili su se, ne o “Spskoj” nego, o novoj “Terorističkoj kući”.

bozo
Gost
bozo

neko tamo pravi nacionalnu manjinu u cg .

mikix
Gost
mikix

Je li ovo opet isao u Srbiju da vas ne kumem

U prolazu
Gost
U prolazu

Moj srpski narod nije imao viseg izdajnika od Vucica i zato Mandicu pamet u glavu .

5-ti element
Gost
5-ti element

A sta znace one izjave o “strasnijem od najstrasnijeg” sto je trebalo da se dogodi u izbornoj noci i dokazi koje si vidio svojim ocima ? Ko su Rusi koje ste hapsili pa ih oslobodili i predali Petrusevu zajedno sa opremom za cjelodnevno pracenje naseg premijera sl ? Sta znaci, citiram Vas g-dine premijeru Vucicu – “element inostranosti” vezan za… Više »

tebra
Gost
tebra

ajde jadan idi uci pravopis, oci me zaboljese

Send this to a friend