Politika

Za polumjesec na zastavi treba da glasa 54 poslanika i 321.000 birača

Zastava Crne Gore

Inicijativa Bošnjačke stranke da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec izuzetno je teško ostvariva jer je za nju potrebno sprovesti izuzetno komplikovanu proceduru promjene Ustava, koja osim dvotrećinske većine u parlamentu podrazumijeva i potvrdu na referendumu na kojem bi glasalo tri petine svih birača u Crnoj Gori.

<<<BS će tražiti polumjesec na crnogorskoj zastavi<<<

To faktički znači da bi osim 54 poslanika za tu izmjenu trebalo da se potvrdno izjasni čak tri petine od oko 535 hiljada birača što iznosi čak 321 hiljadu glasova. Imajući u vidu političke odnose i raspoloženje građana, teško je povjerovati u realnost takvog ishoda, piše Pobjeda.

Ustavom Crne Gore propisano je da je zastava Crne Gore crvene boje sa grbom na sredini i zlatnim obrubom. Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti propisao je i kako treba tačno da izgleda zastava Crne Gore: Odnos dužine i širine zastave je dva prema jedan. Grb na zastavi zauzima 2/3 visine zastave. Središnja tačka Grba poklapa se sa tačkom u kojoj se sijeku dijagonale zastave. Širina zlatnog obruba je 1/20 užeg dijela zastave. Kada je u pitanju promjen Ustava ona je propisana članom 157 koji decidno osim dvotrećinske većine traži i tropetinsku većinu na potvrdnom referendumu.

Iz Bošnjačke stranke Pobjedi je nezvanično kazano da vjeruju da je za dodavanje polumjeseca na zastavi neophodna izmjena zakona o državnim simbolima, ali ne i promjena Ustava.

“To je naše tumačenje i to će se pitanje postaviti i na radnoj grupi”, rekao je izvor Pobjede.

Ervin Ibrahimović koji je i član Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori, kao krovne institucije Bošnjaka, kazao je i da mu na zastavi ne smeta krst ali da mu smeta što nema polumjesaca, islamskog simbola.

“Mi smo za građansku Crnu Goru. Ako krenemo od toga da je Crna Gora država svih nas, vjerujem da nikom neće smetati da li ima polumjesec, da li ima neki drugi vjerski simbol. Za to sam da svi u toj državi budemo jednaki ili da nemamo favorite”, rekao je on.

Pitanjima izmjene državnih simbola bavio se i 2013. godine predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

“Monarhistička i jednovjerska obilježja u crnogorskom grbu nijesu primjerena građanskom i multivjerskom karakteru države i treba ih mijenjati”, rekao je tada Husović, navodeći da državni simboli treba da budu prihvatljivi za sve.

On smatra da proces promjene grba treba postići dogovorom u širem konsenzusu, jer je, kako je kazao, potrebno da ta obilježja, kao državni simboli budu i emotivno i suštinski, heraldički, prihvatljiva za sve građane.

“Smatramo da se u tim obilježjima moraju prepoznati svi narodi i vjere koje su gradile multietničku Crnu Goru. Konkretno u ovom slučaju, građani islamske vjeroispovijesti koji su više od petine stanovništva Crne Gore, trebaju imati neko svoje obilježje koje će biti dio tog državnog grba, multivjerske i građanske države”, rekao je tada Husović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sulejman
Gost
Sulejman

A mozda i grijesim to mozda i moze
Crnogorac muslimanske vjeroispovijesti
Hrvat muslimanske vjeroispovijestu
Hrvat pravoslavne vjeroispovijesti
Crnogorac katolicke vjeroispovijesti
Srbin muslimanske vjeroispovijesti
Srbin katolicke vjeroispovijesti
Albanac prvoslavne vjeroispovijesti…..
Uhhh koliko samo nacija umorih se a ima ih jos hahahah

Sulejman
Gost
Sulejman

Crnogorac musliman to ne postoji, isto kao i sto ne postoji crnogorac koji zivi u Albaniji da se izjasni kao Albanac pravoslavac.
Ili ti srbin koji zivi u Hrvatskoj da se izjasni kao Hrvat pravoslavac. E vidite koliko je to smijesno crnogorac musliman hahahahaha

Lavica
Gost
Lavica

Crnogorcima muslimanske vjeroispovjesti (među kojima i ja spadam) ne smeta naša zastava,volimo je i poštujemo ali bošnjacima sve smeta a dalo im se puno toga i opet im je malo .
Mislim da bi trebali da se zadovolje stim što im je dato a ako im ne valja neka traže više neđe drugo.

mne
Gost
mne

Kome se ne svidja drzava neka ide

mne
Gost
mne

Polumjesec je simbol zla,veliko zlo su donijeli civilizovanim zemljama.oni uvjek idu u goste a ne gosti kod njih

Senada
Gost
Senada

Aj, hairli bilo.

Savest
Gost
Savest

Polumjesec,a zasto nebi pun mjesec.U seed CG nek we fine tursko.Blago nama s’vama janicari.

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Vala su vam crnogorci tanki komentari prema muslimanima i vrlo cesto neposteni ! Crnogorski muslimani su od livcenskih straza do danas drzali sa ponosom tu zastavu ,pomagali kad god su mogli cpc i sve ostalo aali da ovakav jad i komentare polumjesec izazove nisam mogao ni sanjat !

Zainteresovana
Gost
Zainteresovana

Koliko imaš tih koji se pišu kao crnogorski muslimani? Oni i ne traže polumjesec, nego im je ova priča smiješna. To traže Bošnjaci, ovi koji bi Crnu Goru prodali za sitne pare.

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ja trazim a nisam bosnjak.nista se crnogorsko ne mice no se crnogorsko dodaje”polumjesec”…ljubav prsti na sve steane,a kad se dodje do ovoga trt…lose,lose!!!

💗💋💋💋
Gost
💗💋💋💋

Mi se nećemo djelit, idemo skupa bratski svi u evropu. No ova srbadija i bošnjaci nešto smjeraju, sigurno je Irinej obećao nešto bošnjacima😂, no to nije naša rabota,nek se oni samo dogovaraju. 😀😁😂

💗💋💋💋
Gost
💗💋💋💋

Mi pođosmo u evropu,a vi kako oćete! DA JE VJEČNA CRNA GORA! SAD I U VIJEKE VIJEKOVA!!!

Treče Oko
Gost
Treče Oko

Demokratija ima svoja pravila ali i svoje granice ! Predlog za mijenjanje simbola naše zastave i njeno eventualno usvajanje moze dovesti do povratka 90 godina u Crnoj Gori . Bošnjaci dobili ste mnogo pozicija u vlasti koje vam ne pripadaju , podigli ste mnogo rep . Svojim ponašanjem doprinječete do istorijskog pomirenja pravoslavnog naroda da Srbi poštuju Crnogorce i Crnogorci… Više »

Sulejman
Gost
Sulejman

Citam i divim se koliko pameti odje ima, pogotovo ona ako vam se ne svidja idite nedje drugo, e ja bih vama predlozio ako vam se ne svidja sa nama hajde svakom svoje, onda Rozaje, Plav, Gusinje, Bijelo Polje i dr bosnjacki gradovi sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom, nek se otcijepe od CG. Tako nek svak ostaje na svome i svakom… Više »

Sulejman
Gost
Sulejman

Nismo mi dobili mnogo, vec samo uzeli ono sto je nase i ono sto nas sleduje. A sve vas pozivam da dodjete s vasim porodicnim stablom pa da vidimo ko odje duze zivi, i ko ima duze korijene. Tako ne zamlacujte se nista vase nije vise nego moje, i ni na sta nemate vise pravo nego sto imaju bosnjaci, ili… Više »

Komsho
Gost
Komsho

Saudijska Arabija ima dosta novca, a kako je kod nas sve na prodaju, sve je moguce !

Senka
Gost
Senka

,, Sve se čovijek ruga sa čoekom, gleda majmun sebe u zrkalo,,

Učitelj
Gost
Učitelj

Uzmi bukvar, Senka!

Ispravka
Gost
Ispravka

“Niko miran, a niko spokojan, sve se čovjek bruka sa čovjekom, gleda majmun sebe u zrcalo…” (Njegoš)

Nick
Gost
Nick

Bolje inicijativa da se makne krst!
Kakav krst na grbu, pa to je primitivizam!
Ne smije na drzavnoj zastavi/grbu biti prisutan nikakav vjerski simbol.
Najbolje jos da adventisti traze da se stavi jabuka, a špagetisti leteći špageti monster.

noljevfan
Gost
noljevfan

Pa jabuka bi bila odličan simbol… zdravlje nacije… nije ti ovo (slučajno) loš prijedlog nimalo.

Ccc
Gost
Ccc

Ne mlati!!!! Eto po evropi krstova koliko hoces

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dosta više “nezvaničnih” infirmacija,poklaste ovaj narod!!!
Njegoš,Kiš,simboli…
Prikočite!
-Muslimani nijesu Turci!
Bošnjaci!
Od kud vam smjelist da dirate u naše velikane i državne simbole?
Gdje su predsjednici države i vlade da se obrate narodu po ovom pitanju?
Da se jednom zauvjek stavi tačka na ovu temu!

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Vjera mijatovic vazda si znala da me iznenadiš 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Moja ljubav ranka sa peđom mijatovic hahahahahaha đe drži pare u spaniju. 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃👍

Cgc
Gost
Cgc

Najbolje vas je slavko perovic oprao!!!Bosnjaci

Smješak
Gost
Smješak

Nema što Crnogorci, dali ste im Tuze! Nego im dajte sad nek stave i orla i polumjesec i eto polako šire veliku Albaniju. Njima svaka čast jer dobijaju malo po malo sve šta hoće. Đe će ovi silni Crnogorci onda? Oće li u Prijestonicu?? Bruka aaa!!!!

H. Novi
Gost
H. Novi

Kako je u Ćićevac? Tuze?!? To nijedan Crnogorac ne kaže.

Tuze
Gost
Tuze

Svi u Tuze tako zbore.

Sraropodgorican
Gost
Sraropodgorican

Pobrka si se nesto,u tuzima su albanci!dje si isao u skolu

Ccc
Gost
Ccc

Nisiti odavde cim ovako pricas i zakljucujes

Haso & Dukljans
Gost
Haso & Dukljans

Podržavam. Trebalo bi takođe da se pored stihova Sekuline himne, ubace i određene sure iz Kurana kako bi se do kraja ostvario projekat građanske, demoktratske Crne Gore. Ipak smo svi, mi, Britvini sinovi.

M. aka Britva
Gost
M. aka Britva

Irinej je kriv za ovo. To je ta ideologija agresivnog svetosavlja koja hoće da stavi polumesec na crnogorsku zastavu.

Mne
Gost
Mne

Svaka čast muslimanima, oni brate drže do sebe! A mi cas ovako cas onako! Svaka čast!

Ljuta
Gost
Ljuta

Ja sam da se polumjesec stavi poviše krune a sahovnica poviše ili da bude srazmerno da polumjesec bude na jedno krilo a sahovnica na drugom…u suprotnom da i bošnjaci muslimani i hrvati katolici izdaju iz vlasti udruže se sa opozicijom i usvoje zastavu bez iti jedne ptice….još KRALJ Nikola je digao tri prsta posle osvajanja novih teritorija sa većinskim muslimanskim… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Moram te ispravit pozdrav sa tri raširena prsta nije ni postojao! Vuk Drašković je izjavio da mu je inspiraciju za taj pozdrav dala slika (Paje Jovanovića)iz Drugog srpskog ustanka u Takovu 1815. godine, na kojoj Knjaz Miloš Obrenović drži podignuta tri prsta. Nađi tu sliku na internetu ukucaj-“sastanak u takovu” i vidjećeš da na toj slici svi drže tri spojena… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Aj baš da vidim, ja tamo kad svi sa desne strane raširili prste! Uzmi cvikere, Bazinga.

Bazinga
Gost
Bazinga

A što kažeš za Anta Pavelića i tri raširena prsta, ss divizije, papina garda, Džordž Biš Junior…itd? I nađi ovo :”Ruski patrijarh Kiril upozorava: Bliži se kraj sveta!” I objasni mi kakvo je ovo sveto trojstvo i koji su prsti spojeni? A onda potraži Irinej, Anfilohije i vidi da nigdje nećeš naći njih sa ikakvim znacima pa se pitam zašto?… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Volim da ljudi znaju a ne da ih manipulišu, katoliče! Nemam ništa protiv katolika da se razumijemo, ali svako svoje običaje neka prati. Pri predavanju zastave papina garda se pozdravlja sa tri raširena prsta, ima slika po internetu i to ne malo. Recimo ovaj, naslov nema veze sa tri prsta; “PAPINA GARDA DOBILA SPECIJALNE HAJ-TEK ŠLEMOVE: Mnogo su lakši od… Više »

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Tebe ranka dajem najprije jer sam te najprije vidio a dao bih i onoj iz vizarda milion eura da podigne dijete. 👍

Budimo realni
Gost
Budimo realni

нема више црне Горе –
Србија изашла на море

Mase avetinjo
Gost
Mase avetinjo

Nema Crne Gore -Amerika usla u nase more

Titograd
Gost
Titograd

Možda na Dunav, ali na more neće moći

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Mogla je mogla da nije bilo crnogorskih muslimana!

Senka
Gost
Senka

,, Staropodgoričanine,, ti zbori ka Irinej.

Senka
Gost
Senka

*zboriš

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranka a za tri godine bih ti kupio stan u porto montenegro košta oko 750 000 eura. Treba mi oslonac za koga da kupim u crnu goru kad nemam nikoga od porodice dolje onako bih dobio volju da se borim. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ako ces ranka odmah da ti prebacim milion eura za dijete da ga podigneš. Odmah bi ti prebacio. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Živim u jedno malo mjesto pravo da vam rečem pocinuo sam od depresije crnogorske. Još sad kad nadoknadim malo zdravlja i maknem tablete biću super. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Kako smo ja i ranka mogli da budemo srećni. Sestra advokat ako zaskripi što sa bankom ona je odma tu. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Još 20 godina bože zdravlja dolazim u crnu goru. 👍

Mase avetinjo
Gost
Mase avetinjo

Samo Dejane ko zna u koju cemo biti koloniju dok se ti vratis ..Bio ti zdravo..Sedi dje si i uzivaj

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ranki bih odmah dao punomoć da uzima pare u Bari odma je banka kad izađeš sa broda. Tu možeš sve da rešavaš. A za dijete bih jedno dao i žani punomoć ili milion eura odma za dijete. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Znam sta cu jos ću 20 godina dolazit u crnu goru a za to vrijeme držim pare u stranu banku i stavljam određenu svotu veliku novca na karticu i kad dodjem u crnu goru samo podižem sa karticom a pare stoje u banku. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Odgovorite mi zaboga đe ću zivjeti slovima a ne lajkovima. 👍

Foxfoxic
Gost
Foxfoxic

@Dejan
Đe god pošao od sebe pobjeći ne možeš..no’ śedi sa sobom i prelistaj se!

Hamzija
Gost
Hamzija

Vraticemo mi nas Bosanski Sandjak vidjecete Srbi i Crnogorci! Vijorice se zelena zastava islama opet!

POTOCARE
Gost
POTOCARE

prvo da vratimo u okrlje Islama, a onda na redu Crna Gora. Samo polhako.

zoran
Gost
zoran

…NE PLJUJTE NA DRŽAVU U KOJOJ ŽIVITE I NE UJEDAJTE RUKU KOJA VAS HRANI ! HAMZIJA, PLJUJEŠ I PO SVIMA TVOJE VJERE, A NISU KAO TI… NISU BOLESNI NITI SANJAJU SNOVE KOJI SE NE ISPUNJAVAJU ! DA SI JUNAK, KA ŠTO NISI, POTPISABI SE PUNIJEM IMENOM I PREZIMENOM, I REKABI ĐE TI JE OGNJIŠTE, NO NEMA VAJDE U OVAKVE BOLESNE… Više »

neman
Gost
neman

Da ti kazem da se lijecis, mislim da i ti znas da ti je kasno, pomijesao si ti Hamzija mjesec sa godinom i onda to ovako kad zaladni, dune po glavi znam. Nemoj samo sa nama pravoslavnima inat, jer mi mozemo ono sto ti ne mozes, a to je da nemas drzavu ovdje ssd gdje zivis!!!!! Nego, sjedicuti i kazi… Više »

Mina
Gost
Mina

Hamzija, vratićemo mi Duklju, đe tebi pomena neće bit. A u Crnu Goru se ne kočuperi puno jer si tu ostao samo iz milosti i plemenitosti Kralja Nikole. Od Crnogorska ste opali, a Turci vas nisu htjeli, sjećateli se?

Duško
Gost
Duško

Nek se vrate krstu kao sto su im ga preci napustili i bice zadovoljni…a i jednostavnije je no ulazit u ove pravne zavrzlame

Kontraš
Gost
Kontraš

Kakve gluposti, ne znam kome ovo treba? Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Kuvajt, Oman, Irak… i da ne nabrajam dalje su države sa većinskim muslimanskim stanovništvom pa nemaju polumjesec na zastavi. Što nisu tražili Titu da pored petokrake stave polumjesec? Ako im baš toliko smeta, neka napuste položaje, ima onih kojima ne smeta.

Bazinga
Gost
Bazinga

Poslušajte ovo! U Bostonu poštuju Crnogorsku himnu! A mi ni zastavu ni himnu ne poštujemo? Zaključak: Mi nismo normalni! UPOZORENJE!!! MORATE DA USTANETE DOK OVO SLUŠATE I GLEDATE!!! 🙂
https://youtu.be/P6n1vhDcgJw

Bazinga
Gost
Bazinga

Mnogi ljudi uopšte nemaju domovinu. Ovo može zvučati čudno – ali to je činjenica. Neko se može usprotiviti, reći, rođen sam u Rusiji ili Ukrajini, što znači da je moja domovina Ukrajina ili Rusija. Ali to je samo iluzija, dragi moj čitaoče. To što ste rođeni u određenoj zemlji, ili imate odgovarajuće državljanstvo, kao i pasoš, ne znači da imate… Više »

Śedim na himnu
Gost
Śedim na himnu

Koliko se kikoću ove što su naručile himnu!

💗💋💋💋
Gost
💗💋💋💋

Razgubala ti😀

Srpko Medenica
Gost
Srpko Medenica

Mi SRBI treba da podrzimo bracu Bosnjake

Biohazard
Gost
Biohazard

Finska , Norveska , Svedska , Engleska , grb Luksemburga , i jos mnoge druge zastave drzava su citave u krstu , pa ne vidim da ijednom bosnjaku smeta da ode tamo da zivi i radi , ili da trazi ili pomisli o promjeni zastave …. da ne nabrajam , skoro sve dezave u grbu imaju krst !

Ljuta
Gost
Ljuta

To ne znači i da su danav Hristovo vjernici

Marko
Gost
Marko

To sto si nabrojao su države, a u ovu sprdnju ce sve to dobiti nista ne brini. Dace im sve.

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ne znam dje si isao u skolu ali muslimani u crnoj gori generalno pa i bosnjaci nisu niotkud dosli vec su autihtoni ovdje!?

Senka
Gost
Senka

Da, jeste. Ali su otpali od svoje vjere i nacije, odrekli su se. Pa kad smo Turke nadjačali, oslobodili se, oni su kukala đe će. Turci ih nisu ćeli, a Kralj Nikola ih ipak zaštitio i ostavio, nadajući se da će se vrnut sebi i svojim precima. A oni pljunuše na sebe i sve svoje i oće da vrnu onu… Više »

Biohazard
Gost
Biohazard

Nije mi jasno zasto neko u svojoj zemlji zeli od sebe da napravi stranca , jer ovo sto neki rade postize takav efekat ,i narod koji se ‘ peca ‘ na ovo mora da shvati da to rade politicati kojima ovo sluzi za ostvarenje svojih prikrivenih ciljeva ! Ima sigurno u CG i veliki broj ljudi , koji religiju smatraju… Više »

Милош Живанови
Gost
Милош Живанови

Dogodine u Prizrenu! Dodjite Crnogorci trebate nam da oslobodimo Kosmet.

Душан Лабовић
Gost
Душан Лабовић

Zovite me ako zelite da oslobodimo Pec, moju famelju su sa ognjista procerale Keljemendijevije Turbandzije.

Biohazard
Gost
Biohazard

Ne znam kako su tvoji procerani , ali znam da su mnogi procerani sa stotinama hiljada eura i to ogromna vecina , pa su sad po zanimanju izdavaci stanova i lokala sirom regiona …

Ljuta
Gost
Ljuta

Po tebi je CG ruska jer imaju više od pola vrijednosti u cg?

Biohazard
Gost
Biohazard

Ako neko voli da je bošnjak i tako se osjeca i deklarise , ja nemam problem sa tim , ali smatram sve ljude , bez obzira na vjeru , i koji su gradjani Crne Gore – crnogorcima ! Pa ako je vec neko bosnjak , sto znaci da se smatra bosancem , nek prvo vidi oko te bosanske zastave ‘… Više »

Aja
Gost
Aja

Istina ziva

Ljuta
Gost
Ljuta

Ko kaže da ga nema? Pogledaj pažljivije zastavu federacije

Biohazard
Gost
Biohazard

Koliko pazljivo Ljuta ? 🙂 zna i to se mora pazljivo gledat da bi se vidjelo jel 🙂 ? Mozda pod nekim odredjenim uglom vidis polumjesec , ne kapiram 🙂

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Jesi li razmisljao i muslimanima u crnoj gori koji nisu bosnjaci vec su potpuno autohtoni.jesu li oni zasluzili svoj religijski simbol na zastavi?

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Ajde neka curica da mi vidi u sudbinu đe ću zivjeti i da mi da odgovor u crnu goru ili italiju. 19 05 1978 pg 21 i 15 minuta. 👍per favore👍

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Nikada dok Postoji Crna Gora i Crnogorska Nacija,Zapravo ijedan Crnogorac,Neće se Ništa Mijenjati na Našim Simbolima bez Obzira od koje Došljačke manjine bio Neki predlog,a još Manje da se na Naš Barjak Vije Turski Simbol Mjesec,pa oni Vjekovima Nijesu mogli Nas Pokoriti a kamoli današnji Došljaci tzv.bošnjaci kojima je ova Vlast srbijanskih mješanaca sa njihovih par procenata da bi Opstala… Više »

Orlov krs
Gost
Orlov krs

Pokorili su vas muslimani i Bošnjaci i Albanci ne smijete i ne možete u tu jadnu vasu državu čuti i ugraditi nešto bez njih,sve vam zavisi od njihove dobre volje.da vam nije nji odavno bi ste bili u dubok kanal gospodo crnogorcici….

Biohazard
Gost
Biohazard

Vidi Orlov krsu , da smo ostali u zajednici sa Srbijom , lakse bi bilo zivjet i imat sva prava nama koji nismo muslimani , nego Vama , uz svo duzno postovanje , tako da su smijesne te price da ste vi ucinili nesto nama , nego ste samo opredjelili sebe da ne zivite u ” Državi srba i svih… Više »

Marv
Gost
Marv

U ustavu CG pise jedno a ocigledno se misli drugo. AKo je drzava gradjana sta fali da bude mjesec? Ili da ne bude krst.

Biohazard
Gost
Biohazard

Krst je istorijsko naslijedje i tu nema ko sta da trazi ! Ko da neko trazi od FK Crvena Zvijezda , da u grb ubaci i krst , jer nema vise komunizma 🙂

Deda
Gost
Deda

Oce, vraticemo staru trobojku

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ova se priica valjala pricat prije referenduma.kad si toliko ljubavan prema zasluznim muslimanima nebosnjacima sto bi ti falio polumjesec ba zastavi????

Mina
Gost
Mina

Ne može! Naša obeležja se ne mogu mješat sa tuđim, mi nismo otomana pa da otima o tuđe simbole. A što se manjina tiče vi napravite od svojih zastava sprdnju, pa uz polumesec dodajte crnog orla šahovnicu, 4c i neki romski simbol pa je natakarite na svoju kuću, pošaljite po jednu u bosnu i tursku.

Učitelj
Gost
Učitelj

Koja si ti manjina, Mina?

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

♩👍aj ruse kose ranka imaš žališ li ih ti ♩👍aj ruse kose ranka imaš žališ li ih ti 👍♩

Loky
Gost
Loky

Znate kako, u niti jednoj jedinoj drzavi na planeti zemlji jedna manjina NEMA PRAVO da trazi da se bilo zastava drzave dje su manjina, bilo grb drzave dje su manjina mijenja. E sad, imamo recimo 6m Turaka koji zive u Njemackoj, pa da li mislite da Turci po Ustavu Njemacke uopste imaju i pravo da vijecaju o ovakvim stvarima? Nemaju.… Više »

zoran
Gost
zoran

E LOKY SVAKA TI ČAST!!!

DOBAR KOMENTAR, JEDNOSTAVNO NAPISANO I ZA SVAKOG RAZUMLJIVO.
UPRAVO OBJASNI SUŠTINU REALITETA U KRATKIM CRTAMA!

KAPU SKIDAM.

Ljuta
Gost
Ljuta

Ali crnogorci nisu manjina?
Prevarise Medojevića da glasa za Ustav inače ga nikad ne bi imali a sa tim bi imali jedinu državu na svijetu bez ustava..zato ga sad i tuzite jer vam je tj u oko….

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Moras opet u skolu.ovdje se radi o autohtonim nacijama:Muslimani,crnogorci-muslimani,bosnjaci,albanci svi utemeljeni u ovoj drzavi do bola i licno vjerujem da zivish u gradu ne svojih pradjedova nego pradjedova nekog id ovih pomenutih naroda.e sad aj iz pocetka.polumjesec da ili ne!?

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Ako se gazdi ćefne i pristane da se mijenja zastava, imace većinu u oba slučaja.Namaći će je nekako.Čuš 321 000,pa on ima 200 000 sigurnih,50 000 spavača(kvazi apstinenata)i jos malo mehanizmom i to je to.Oni poznaju samo jednu religiju.Religiju u kojoj dominira zelena boja,a nije islam.U pamet se narode.Ne pecajte se.

Zar ne
Gost
Zar ne

Pa posle Srebrenica

Посрбица
Gost
Посрбица

Ја гласам за полумесец и исто за четири с – волим све што је против Црне Горе – моје су Србија и Турска, а не Црна Гора и моји преци којих се одрекох.

Милош Живанови
Gost
Милош Живанови

Pamti se Drenica 98 ili 99 kad Legija salutira u vozilu bez krova u stojecem stavu. Inace Drenica je bilo cisto siptarsko selo i uporiste OVK. Pozdrav iz KM tad sam bio klinac ali pamtim PJP i Tigrove. Crnogorci pomozite nam da povratimo Kosovo, Srbi i Crnogorci su braca, ujedinimo se protiv svih koji nam zele lose.

Biohazard
Gost
Biohazard

Bolje vi dodjite u CG da zivimo svi zajedno , lakse je tako 😉

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne treba ti 3c jer je grb nemanjiica na zastavi

Trpimir
Gost
Trpimir

Sto ne trazite u francuskoj ima vas tamo ka mrava e oni ce vi dati siurno i neka vi neko prevede marseljezu pa trazite i nju da promijene.

ROZHAJAC
Gost
ROZHAJAC

pa francushka je ozbiljna zemlja, a vi ste grah obichan. Mozhe nam se.

Realno
Gost
Realno

Glasao sam za nezavisnost, ali za ovoi nebi glasao ni po koju cijenu sto je dosta dosta je, sram vas bilo, funkcioneri iz BS, ja bi vas da se ista pitam pohapsio zbog izazivanja nacionalne i vjerske netrpeljivosti i stvaranja kriminalne organizacije.

Deda
Gost
Deda

Nisi ti znao zasta glasas, da ti je ova pamet nikad nebi glasao za

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ni ja ni ni jedan crnogirski musliman nebi sjutra glasali za nezavisnost,a ti lepi moj sjeti se ko je bio maximalan od naroda i koji grad je bio skoro pa 100% pa kad god se sjetish toga rekaoo bih ti nesto vezano za moga

Xuxi
Gost
Xuxi

A šta ćemo sa Albancima, gdje smestit njih u zastavi??????

KOSOV
Gost
KOSOV

a nije to pitanje, pitanje je gde ce mo vi vas smestiti ( i to ne na zastavi)

Vozač hladnjače
Gost
Vozač hladnjače

Za vas su rezervisane hladnjače. De luks smeštaj sa punim pansionom. A hvala bogu, Crna Gora je bogata vodama.

Śedim na himnu
Gost
Śedim na himnu

Ćulaf na orla, dje bi drugo!?

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Polumjesec za nuslimane,hriscani su cec sa krstom obuhvaceni?

Srbko
Gost
Srbko

Mi Srbi cemo podrzati islamizovanu srbsku bracu Bosnjake i dodacemo polu mjesec u inat crnogorcima, zbog Kosmeta.

Милош Живанови
Gost
Милош Живанови

Nemoj tako brate, trebaju nam Crnogorci da povratimo Kosmet. Догодине у Призрену!

zoran
Gost
zoran

E SAD LAGANO PRELAZI DOSTA STVARI U DRSKOS !!! JA SAM PO PRIRODI TOLERANTAN I ZALAŽEM SE ZA DOBRO I SLOGU U SVAKOME POGLEDU. I ZNAM DA JE VEĆINA CRNOGORACA ISTOGA “KOVA”, ALI OVO PREVAZILAZI SVAKU GRANICU I APSTRAKTNOS. I ZBOG TOGA SE I NEBI ČUDIO DA NEKOLICINI CRNOGORACA “PUKNE FILM” KA ŠTO ĆE I MENI UBRZO!!! BRUKA NEVIĐENA, PO… Više »

Meho
Gost
Meho

Koji prst si ti dao? Sta si ti dao? ALbanci imaju konstitutitvnost u Makedoniji, sta imaju Bosnjaci ovdje? Ili da ne bude da samo pricam o Bosnjacima nego sta imaju Srbi koji su jos brojniji? Vi Crnogorci samo pricate a u praksi podjelili par ministarskih funkcija i mislite to su EU vrednosti?

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ja vidim da si se ishekirao,laganije malo! Cini li ti se leba ti toleranntnog da je neki od ovih muslimanaca cinio sto za postojanje ove drzave?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Tragedia ….Sve Crnogorsko smeta….Uzas…

Посрбица
Gost
Посрбица

То су идеје из наше централе – централа зна што су добри потези против Црне Горе

Cgc
Gost
Cgc

Znamo ne brini

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ne ,ne sve crnogorsko ostaje,smeta polumjesec!!!

Duks
Gost
Duks

Način ka koji ovo treba riješiti je ustanoviti zastavu naroda na kojoj će biti i krst i Križ i polumjesec i Davidova zvijezda i romski točak! A koja će biti isticana uz državnu zastavu na institucijama u državi!!! Eto rješenja!

Morpheus
Gost
Morpheus

Koliko glasova treba da se zabrani BS-u ulazak u vladajucu koaliciju ikad vise???

Enigma
Gost
Enigma

Polako Bošnjaci mnogo ste polećeli, moze te proci kao Narodna stranka …..zato polako da ne izgubite i ovo sto imate pa da budete ugroženi kao Srbi 🤣

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Booogami mi se cini da ce poslije ovih komentara samo ojacat!!!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Може крст са 4 С која ће бит стилизована као млад мјесец тако да ће умјесто једног имати 4 мјесеца.

Biohazard
Gost
Biohazard

Ne , ipak cemo zadrzat sadasnju , ali hvala na predlogu …

Deda
Gost
Deda

Ne, ipak ce se jednog dana(skorije) vratiti nasa stara trobojka.a ova crvena krpa ce u istoriju.crna gora je vekovima imala trobojku

RoZajac
Gost
RoZajac

Nije ovaj broj nedostizan. 50 hiljada bosnjaka iz citavog svijeta je doslo za referendum da glasa nezavisnu crnu goru, sad bi se mogao isti taj isti broj ponoviti plus mi koji zivimo u cg i gotova stvar.

Cgg
Gost
Cgg

Koliko vas to zivi zivota ti u cg :)))?

Vazi
Gost
Vazi

U Crnoj Gori zivi oko 20% muslimana (Bosnjaci, Muslimani, Albanci, Crnogorci islamske vjeroispovjesti…), znaci oko 130 000. Plus nekih 70 000, to je oko 200 000. Opet fali dosta, sto jes jes 🙂

Anonimus
Gost
Anonimus

Ajde puštite prebrojavanje, najgori šljam sa najcrnjim željama se nakupio ovdje. Kreten koji je ovo započeo zadovoljno trlja ruke.

Зечијашапица
Gost
Зечијашапица

законом треба забранити да ико, осим људи са сталним боравком у ЦГ минимум 10 година, уопште гласају и кроје капу овима који овдје живе!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Sto se tice mjeseca i zvijezde taj simbol nema nikakve veze sa islamom. Zato nije pohvalno koristiti takva obiljezja posebno na dzamijama. Simbol mjeseca i zvijezde se moze smatrati samo nacionalnim obiljezjem a islam ne pridaje nikakvu tezinu nacionalizmu. Medutim, pored toga, ovaj postupak se ne smatra sirkom, jer se niko od muslimana ne klanja mjesecu i zvijezdi vec se… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Krst i Luna dva strašna znamenja…ako može krst može i Luna

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Eto tako!

Rade Craig
Gost
Rade Craig

Čuš polumjesec? A ne no Davidova zvijezda,Pentagram,polumjesec ,4 ocila i šahovnica. Aloo breee,sram vas bilo!!!!

dagy
Gost
dagy

Sta je problem multikulturalnost i razlicitosti to si podrzavao sad cuti

Cgg
Gost
Cgg

Srbijanac, ne mlati
To sto si manjina ti ne daje za pravo da zaj.bavas, a ovo ti je dokaz da smo navionalno itekako svjesni, a te price da cemo u katolike i ne znam sto jos ostavi nekom drugom

Ljuta
Gost
Ljuta

Ne no vas sram bilo

Andrija Mandic
Gost
Andrija Mandic

Mi Srbi iz Crne Gore cemo glasati za Polumijesec nas ima 28 posto i dodajte jos Bosnjake i Albance i eto ga polovina skoro.

Realno
Gost
Realno

Mandicu kakav ti je komentar takav ti je i karakter

Vozač hladnjače
Gost
Vozač hladnjače

Tako je. Što bi nekoga bolela patka kako izgledaju državni simboli koje ionako ne podržava. Može na zastavu da se stavi i Grunf iz Alan Forda kao legitiman predlog.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Prvi put ovaj simbol se pojavljuje na drevnom metalnom novcu, odražavajući iranske, rimske i bizantijske utjecaje. Također, odvojeno pojavljivali su se na brojnim vjerskim i društvenim institucijama tokom srednjeg vijeka, no nisu imali veću ikonografsku vrijednost sve do unazad nekoliko stoljeća. Simbol polumjeseca i zvijezde prvo se počeo koristiti na vojnim, nacionalnim i carskim zastavama od strane Osmanlija, u 15.… Više »

Kolumbo
Gost
Kolumbo

Pa nije to nedostižno. Svaki iskreni Crnogorav će dati svoj glas onima koji su ključno doprinijeli nezavisnosti. Svaki iskreni Srbin će dati svoj glas kao iskaz revolta zbog lošeg tretmana unutar Crne Gore. Samo još da glas daju i Bošnjaci i Muslimani.

Svašta
Gost
Svašta

Bošnjaci se nešto u polijednje vrijeme aktivno bavi proizvodnjom nekih apsurdnih ideja. Svakako mogu samo mržnju i nemire da proizvedu.

Посрбица
Gost
Посрбица

То су идеје из наше централе – централа зна што су добри потези против Црне Горе

Morpheus
Gost
Morpheus

Nesto mi se cini da te ideje ne dolaze iz Cg i da ih neko fino placa

Jimdo
Gost
Jimdo

Ljudi ja odavno mislim da nam netreba ni krst ni polu mjesec na zastavi i grbu kad smo izabrali put da budemo gradjanska država .
Najpoštenije je nešto neutralno , jesmo mi većinski pravoslavna država ali opet ima veliki broj muslimana .

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Poslije referenduna su interno muslimani predlagali grb crnojevica i nisu htjeli!

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Pratim situaciju oko banaka nikad se ne zna oću li se vratiti kući. 👍

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Udala se moja mala ranka. 👍

ND
Gost
ND

Može,kad sve islamske zemlje stave krst na njihovim zastavama.

Marko
Gost
Marko

Boka Bokeljima!

Biohazard
Gost
Biohazard

Koga smatras bojeljom ? Ja odlicno znam da u Boku nema ni 15 posto bokelja ….

Bokelj
Gost
Bokelj

A ti si juce i danas dežurni bot odje izgleda jel? Svaki komentar ti stavljas odgovor . Ima vise nego dovoljno Bokelja ne brini nista, iako je vas brdjana dosta sljeglo zadnjih godina. Rampa na Lipce i Brajice.

Biohazard
Gost
Biohazard

Znaci napredovali ste , sa balvana na rampe a 😁

Баранин
Gost
Баранин

Дајте ви референдум за тробојку па ћете виђет како може 321 000.

Cgg
Gost
Cgg

I to ti se cini

Čatko
Gost
Čatko

Može polumjesec da bude na državnoj zastavi ali može onda i krst.🇲🇪👌👍

Meho
Gost
Meho

A sto mora, ako se islo u NATO bez referenduma gdje je postojala politicka inicijativa onda moze I polumjesec na zastavu. Bosnjaci su glavni faktor bili pri stvaranju nezavisne CG i red je da im se pokaze politicka volja. Jel ovo multietnicka drzava samo na papiru?

Cgg
Gost
Cgg

Glavni faktor za nezavisnost au bili pravoslavni Crnogorci, svih drugih je bilo manje

Šemsudin
Gost
Šemsudin

41%, a ko zna koliko je tu pravoslavnih! Bez nas, vi bi postali najbolji Srbi!

💗💋💋💋
Gost
💗💋💋💋

Šemsudine, svako se mjeri svojim metroom. Ti bi postao i ovo i ono, a mi nikad. Malobrojni jesmo, ali nas je sasvim dovoljno da se odbranimo od mnogo brojnih. Nije bitan teret, bitna je snaga. Mi se ne menjamo, samo je Bog više nas.

Xuxi
Gost
Xuxi

A šta ćemo sa Albancima, gdje smestit njih
??????

Meho
Gost
Meho

Pa vi ALbanci ste muslimani i hriscani, znaci pod krst i polumjesec ste i vi smjesteni. Zar ne? Ne trazimo mi ljiljane.

Topi
Gost
Topi

Onda da stavimo i Davidovu zvijezdu!

Wilkins
Gost
Wilkins

Ja sam Jehovin svjedok, bez moga znaka zastava CG ne može nikako. Okitićemo je kao božićnu jelku.

Anonimus
Gost
Anonimus

Wilkinse izvini, kako smo se usudili zaboraviti simbol Jehovinih svjedoka, Kula stražara, zar ne?

Dejan 23 cm 💔
Gost
Dejan 23 cm 💔

Malina lepa brena 😆👍

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Stqviće DPS i “Lucifera” na zastavu samo da ostanu na vlasti…jer ako “Veliki vodja” ode T.J. Zapad ga poćera…mislim da ćemo preko noći spasti sa 650 hiljada na 550 hiljada stanovnika jer će 100 hiljada DPS poltrona pobjeći u roku id 24h…

Jimdo
Gost
Jimdo

Azize ne lupaj !

Anonimus
Gost
Anonimus

Samo se pitam kako se može osjećati posrbica kada sebi da ime Aziz? Hmmmm, ah da kao bot….

FARGO
Gost
FARGO

Crna Gora je stara drzava i njena istorijska zadtava je takva kakva je. Nije krst tu kao simnol religije nego je to istorijski grb Crne Gore jos od Crnojevica a to je starije od podjela te vrste. Osim toga taj krst nike no bogzna nesto istaknut sto potvrdjuje da religija nije cilj. Da je to bio cilj imala je Crna… Više »

Oro
Gost
Oro

Oćeš oćeš i te kako sve što se bude tražilo. Ovo je tek početak. Ima da slušaš kao prije 150.godina!!!!!

Cgg
Gost
Cgg

E moj turcine,,,, da samo znas koliko je malo potrebno da se promijeni polozaj nekoga , ne bi tako mlatio….

Jimdo
Gost
Jimdo

Niko ne traži da se ukloni već da se doda polu mjesec . A svajcarska je takva kakva je ali oni nemaju vekovima veliki broj muslimana koji su starosjedioce kojima je korijen iz Svajcarske kao kod nas . Imaš u CG muslimane koi su vjekovima bili na tlo CG imaš i njih koji su prije 400 godina vjeru promijenili a… Više »

Cgg
Gost
Cgg

A ne moze druze, shvatas li
Smirite malo te vase muhovic strasti, da ne bude poslije sto nam je ovo trebalo

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Opusti se,zaagovaraj josh stariji grb crnoje viica i nema zime.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Pobjeda laze kao i obicno.

Bosnjaci su ocigledno u pravu makar sto se tice pravnog postupka.

Ustav definise samo opsti oblik zastave, a zakon detalje. Za to sto oni traze potrebna je samo promjena zakona.

Filipa
Gost
Filipa

Evo nogom jutros da se prekrstim!

Miraš Tenda
Gost
Miraš Tenda

Lakše ti je da klanjaš!

WI-FI Milivoje
Gost
WI-FI Milivoje

Bošnjaci, ako vam se ne sviđa, vi pravac u vašu Bošnju!

mne
Gost
mne

A sta cemo za ove kojima je Srbija iz oka ispala Milivoje? Koji nit priznaju zastavu, nit himnu…nit drzavu.

Meho
Gost
Meho

@mne Pa nista, sto sad imaju? Mi Bosnjaci smo dali nezavisnost, I sto smo dobili, isto sto I oni koji su bili protiv?

Vuk
Gost
Vuk

Nista, mi priznajemo zastavu, onu kralja Nikole, i hominu, onu Njegosevo, bez fasistickih upadica…

Laki
Gost
Laki

I 4 s da se stavi nas najvise ima

Bazinga
Gost
Bazinga

Mlate nas danima pa onda objave da to nije tako ili da tako ne može biti. Izmišljaju afere Irinej, Anfilohije, vraćaju na 1918 i 1941, školski brod Jadran, himna, zastava, Njegoš, Danilo Kiš, afera državni udar, uglavnom bude podjele iz prošlosti. Griju nas hlade i tako nas kale za poskupljenje goriva, zakona o radi i odlaska u penziju, poskupljenju životnih… Više »

Selendra
Gost
Selendra

Luda kuca. Sve se vraca, sve se placa. Kako li ce se izmigoljit dps iz ovoga da mi je znat. Dobijaju bosnjaci jos jedno ministarstvo 1/1.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Citam ove komentare, nemaju nikakve veze sa cinjenicama. Prije svega, Bosnjaci u Cg ne postoje, to su sve muslimani crnogorskog porijekla i takve ih postujem. Ti muslimani imaju apsolutno pravo da traze svoje simbole na nasu zajednicku zastavu. Crnogorski muslimani nemaju nikakve veze sa Turskom i Erdoganom.

Fra Sotona
Gost
Fra Sotona

Ne postoje Bošnjaci ali imaju dva ministarstva! Zemlja čuda!

Denli
Gost
Denli

Apsolutno se slazem sa ovom konstatacijom. Mi smo Crnogorski muslimani ili Crnogorci muslimanske vjeroispovjesti.

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Tako je !

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Crnogorci islamske vjeroispovjesti. Musliman je kao kad bi Srbina nazvao pravoslavac, hrvata katolik ,danca protestant itd.

Cgg
Gost
Cgg

Malo se raspitaj po crnoj gori juznoj kako se zovu , pa onda pricaj…. malo je bosnjaka

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Za razliku od svega toga Musliman kao nacija postoji u crnoj gori.

Sporty
Gost
Sporty

Srbi su krivi sto postoje bošnjaci. To bi bili samo srbi ili crnogorci muslimanske vjeroispovjesti da srbi ne misle da moraš biti pravoslavac ako si srbin.

Anonimus
Gost
Anonimus

Tebi su svi žuti isti, svi crnci isti, pojma ti nemaš čovječe. Ni ne želiš. Ko zna kada si isključio mozak…

100% MNE
Gost
100% MNE

Ovakve zahtjeve mogu samo da imaju nepismeni ljudi. Ljudi kojima je profit bitniji od porijekla i istorije. Da podsjetimo pripadnike ove ” uvozne” nacije koja je produkt rata u BIH i nema nikakvih veza s Crnogorcima islamske vjeroispovijesti da Crnogorskom grbu krst se nalazi da dijelovima koji predstavljaju vladarske simbole kad je Crna Gora bila monarhija.

Juso
Gost
Juso

Nekad bilo, sad se spominjalo!

Cgg
Gost
Cgg

A i turska isto, jos davnije

Staropodgorican
Gost
Staropodgorican

Ok no vise nije!?

Alkoholicar
Gost
Alkoholicar

Hocu da mi stavite jednu kriglu na zastavu! Ako ne stavite odvojicu svoje imanje i pripojiti ga Japanu!

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Nek kazu da ce izac iz vlasti pa da vidite kako je lako ostvarivo. A moj glas imaju sigurno i to samo polumjesec da stoji na sve sto je crnogorsko novijega vremena jer to je realnost.

Savo
Gost
Savo

A oni i piste zato sto je njihova podrska u vlasti postala nepotrebna. Sad DF kao sto se vidi ulazi u koaliciju sa DPSom i preuzima 33% funkcija koje su dosad drzali Bosnjaci neosnovano. Zato oni grme. Monteput mozda umije drzati i neki Srbin. A!

Sonja
Gost
Sonja

Hahahahaha
Šta Srbi znaju samo gubiti

Anonimus
Gost
Anonimus

I žaliti se na nepravdu….

Meho
Gost
Meho

Treba DPS usloviti, do sada je bilo samo prica. Ja idem da radim u NS jer ne mogu tu platu zaradit u CG. A kad je trebalo glasat za nezavisnost onda smo bili dobri? A posle par funkcionrea dobilo funkcije a mi narode trzi posla drugdje. Mogu ti funkcioneri i izgubti podrsku vrlo lako ako ovako nastave, samo za svoje… Više »

Cgg
Gost
Cgg

Sretni ti put! Ja iz srbije u CG odavno!!!

Advokat
Gost
Advokat

Vrhovni sud SAD, 1989, glasovima sudija – pet prema četiri, presudio da je pravo Amerikanaca na spaljivanje nacionalne zastave jedna od zagarantovanih sloboda govora i izražavanja mišljenja.
Američki ustav štiti pravo svakog Amerikanca na drugačije mišljenje, na mirne proteste, čak i ako to čine protiv simbola kao što je nacionalna zastava.
Odluka Vrhovnog suda je legalni, zakonski akt.

Cgg
Gost
Cgg

A u tajlandu 10 godina robije za pisanje grafita…. i u americi druze imas drzava sa vrlo cidnim i zaostalim zakonima .. nije bas tako kako mislis

Advokat
Gost
Advokat

Vrhovni sud SAD!!!

Orlov krs
Gost
Orlov krs

Čitava opozicija treba da podrži ovu njihovu inicijativu da nebi vlast pričala o nepoštovanju simbola….Bošnjaci sva podrška…..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Tolerancija je cudo..Demokrtaia jos bola…Al Evropa je Krscanka…Tako mora bit…Tako mora ostat jos iljadu godina…Vjeru treba postovat.Al Montenegro je Simbol Slobode..Tacno da su nam posrbice i okupatorska spc po obrazu udarili…Al Krst je nasa Buducnost..

Rozaj
Gost
Rozaj

Samo da sacekamo to vecinsko izjasnjavanje, to je jos neki 20-30 god. Bosnjaka ce biti pola stanovnistva Cg. AkoBogda !

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

U pravu si ! Neka vam je srecno !

Cgg
Gost
Cgg

Aha, kako ne

Zeletin
Gost
Zeletin

Ovo je drzava manjina,koje su vazda bile uz CG kroz istoriju(u svakom ratu se borili protiv CG i na strani okupatora)zato treba ih ispostovati i maci krst i samo ostaviti polumjesec i zvijezdu

varljivo doba
Gost
varljivo doba

Zašto ne ispunite gospodo Crnogorci zahtjeve bosnjaka,kad bez njih nebi bilo ni vas ni vaše države,a tako evo dug niz godina…..došlo vrijeme za naplatu onoga sto im dugujete i kaznama za ono sto ste napravili sopstvenom narodu odrekli se samih sebe zbog uskogrudnih interesa….Bošnjaci puna podrška da ustrajete u svojim namjerama i stavite polumjesec na ovu ionako sprdnju od zastave…..

H. Novi
Gost
H. Novi

Stavićemo polumjesec, ako vi pored četiri ocila i imitacije srpskog grba stavite velikog dvoglavog crnog orla. Ipak u srcu Srbije živi 2 miliona Albanaca.

Meho
Gost
Meho

Vise ne zivi, imaju svoju drzavu. Sad u Srbiji ih imas manje nego nas Bosnjaka. Ali vidis sta se desi kada ne postujes nacionalnu manjinu.

Melez
Gost
Melez

Ne trabunjaj Novljaninu. Srbija je nacionalna država jer ima 90% Srba. CG je gradjanska jer ni jedan narod nema preko 50%.

Cgg
Gost
Cgg

Ti mislis vjerovatno na Bosnu – federaciju

Brko
Gost
Brko

Cim se Bosnjaci zaloze kod Erdogana da se na zastavi Turske pored polumjeseca stavi i krst…odmah cu glasat za polumjeseca nasoj zastavi

Dževad
Gost
Dževad

Nijesu Crnogorci pravili Erdoganu državu, a Bošnjaci jesu Milu!

MUHAREM
Gost
MUHAREM

To je ono što Crnogorci ne priznaju.Napravili smo im državu, a sada hoće samo svoje simbole.Neće moći tako Crnogorci.

Cgg
Gost
Cgg

Napravili niste, samo ste se nama prikljucili u pravljenju, a mi smo vecina

Dževad
Gost
Dževad

Trt sad Cgg, bi što bi. Da nijesmo uz vas nemate većinu.

Cgc
Gost
Cgc

Ne brini, ili sa nekim drugim ili opet da uzmemo 51 % glasova, jer je ocifledno da svako pocne da zajebava poslije izvjesnog vremena bez potrebe

Cgc
Gost
Cgc

Znas onu: ko hoce vecu izgubi ono u vrecu

Cgg
Gost
Cgg

Mogli ste i ne reci pa bi sad bili i zajednici sa srbijom.

Williams
Gost
Williams

E pošto ste je njemu pravili onda njemu na kuću stavite simbol koji hoćete.na zastavu cg neće moći.

Deda
Gost
Deda

Oce, dolazi naplata racuna iz 2006.

Cgg
Gost
Cgg

Jesu vala i erdoganovu janjicaru

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Nit ce biti polumjeseca na zastavi, nece biti 4S na zastavi, necemo izbacati zadnju strofu iz himne, necemo mijenjati granice, necemo rehabilitovati Drazu Mihailovica…

Dukljanović
Gost
Dukljanović

Znači, vraćete se u Katunsku nahiju da crnogorčite!

varljivo doba
Gost
varljivo doba

Biće svega toga i još će te pitati sto treba….

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Ne znaci Dukljanovicu to, vec naprotiv. Znaci upravo ono sto rekoh.

Deda
Gost
Deda

Ocees, veruj oces a necebte niko pitati sta oces.sedi i gledaj kako nestaje cg jer niste hteli sa bracom u istu drzavu. A sad adio cg, pocinje pocinje

Anonimus
Gost
Anonimus

Ovo vam je kao da ste napravili intervju sa jednim Scientologom, a sada se kao razmišljate da li je moguće da Scientologija bude uvrštena u Ustav? Možda i jedina nacionalna crkva?

Dan
Gost
Dan

Hahaahahahha. A ne nego neka bude samo polumjesec. Mozda tako a? E sta se radiiii. Ovo je strasno.

Animus
Gost
Animus

Da ocemo bit drzave bez religije i ispranoga mozga, manje bi se svadjali i ubijali.

Isak
Gost
Isak

A zvijezda šestokraka? I mi smo Crnogorci!

Real
Gost
Real

Kako vas bre nije sramota da dirate Njegosa,a sad i oko zastave?ja sam musliman pa kad sam procitao da vam Njegos smeta omrzo sam vas u sekundi.Njegos je slika jednog vremena i nase slavne istorije,svako ko zeli mjesec i zvijezdu da se njome dici to moze okacit na svoju kucu niko nam ne brani,a ma zastavu nema potrebe jer su… Više »

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

E kad bi svi ovako mislili samo jos da ste svjesni da smo svi Srbi(ne srbijanci) jer ko sumnja da je Srbin samo nek se zapita ko nam bjehu preci prije no se Crna Gora pominje po tom imenu a nije bilo davno, 16 vijek. Turci nisu napali Crnu Goru jer tada nije ni postojala vec Srpsku drzavu Zetu. Sve… Više »

Plav Sandžak
Gost
Plav Sandžak

Ako do sledecih izvora ne promjeni zastavu DPS moze samo da izgubi izbore i opet ce biti pod beogradskom centralom Vucica 😁😂

Kuvar
Gost
Kuvar

Pravoslavci braco ujedinite se

Petar Pet rovic
Gost
Petar Pet rovic

Nek ti Miras ujedini sa Miilom zajedno,a sve dolazi na naplatu

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

CG se vec ujedinila sa nekim drugim i prirodno je da ispostuje odredbe tog dogovora.

Deda
Gost
Deda

Tacno tako

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Stavite i limenku Niksickoga piva

Pex
Gost
Pex

Koliko losih komentara o muslimanima je li ovo realno? Kao da su neka niza rasa.

neman
Gost
neman

Nisu niza rasa, i postuju se, svi imamo ponekog prijatelja muslimana, ali traziti u zemlji gdje je sve pravoslavno od kad je vijeka, da se na zastavi stavi polumjesec, to bi bilo kao u sred Tursku da trazim grb moj!!! I to jos da im za njihovog cuvenog pisca, kolijevka naseg postojanja Njegosa kazem, necu to da vidim u knjige!… Više »

Pex
Gost
Pex

Ne zanima mene zahtjev za zastavu ni Njegos vec kako se vrijedjaju muslimani (vratite se u Tursku itd).

neman
Gost
neman

Vrijedjaju se, jer vrijedjaju i oni nas i sa zastavom i sa Njegosem i sa svim sto je NASE!!! Pa ne procitah da si napisao, nemojte tako muslimani, ovo je njihova drzava, njihov grb, njihova zemlja!

Pex
Gost
Pex

Ovo nije “vasa” zemlja vec zemlja svih vjera,nacija i svi trebaju da se postuju. Zasto bi muslimani trebali da se osjecaju kao stranci u zemlji u kojoj su rodjeni ?

Melez
Gost
Melez

Zato što CG bije ni vjerska ni nacionalna država, ve gradjanska!

WI-FI Milivoje
Gost
WI-FI Milivoje

PEX, a zašto te ne zanima zahtjev za zastavu i Njegoš!?

Pex
Gost
Pex

Zato sto su to politicke igre ovih na vlasti.

Ivan
Gost
Ivan

Ne no ćemo sve moguće simbole prikačiti na zastavi

Bali-beg
Gost
Bali-beg

A šta bi ti, u multinacionalnoj državi, samo krst? Neće moći, padaće Vlade.

Čatko
Gost
Čatko

Prijatelju Ivo voliš li 🍺?
Živjeli! 🍻🍺👍👌😁😊

Realan
Gost
Realan

Cirkusanti iz BS-a, presmijah se :))))

4С
Gost

Ocigledno da se sprema rekonstrukcija Vlade i iz nje treba da ide BS. Zato se i pojavljuju ovakve besmislene i glupe inicijative (telefirigovanih spavaca) o zastavi, Njegosu, Kisu… kojima BS samo ubacuje klip u sopstvene tockove, iracionalno i nerazumno trazeci nesto sto nikad ne moze dobiti

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Kraljevina Crna Gora imala je par brodova i na njima se vijorio krstas barjak a bilo je muslimana na brod, zajedno radili i šta se dešava kapetan crnogorac naredi da dok moji muslimani molitvu obavljaju skidamo barjak i onda kasnije vrate na jarbol, eto takvo je bilo uvažavanje i poštovanje povjerenje. E sad i Milo može kazati moji muslimani odnosno… Više »

lipovo
Gost
lipovo

ne mijenja se obilježje i istorijski kontinuitet jedne zemlje, posebno slobodarske, kao IME ili PREZIME u popisnim listama.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

suplja prica da se skrene tema sa ocajnog rada vlade pogotovo ministara muslimana iz bs ….gprovo nikad skuplje 40 posto gora sezona sverc cigara droge …plate. i penzije na nivou afrike a ne buduce clanice eu….muslimani l iz cg su bivsi pravoslavci ciji su djedovi zbog licnih interesa promijenili vjeru i to oni dobro znaju ….nisu oni nikakvi bosnjaci ..nema… Više »

Deda
Gost
Deda

Ima, i te kako da ima, a vecna da je -jos malo nece dugo.pocinje naplata usluge iz 2006. Prvo tuzi, zastava, pa ide ulcinj plav i tako redo dok ti vecna ne dodje oko cetinja otprilike.pa ces se cesati i pitati sta zaokruzih za.

CTLSCG
Gost
CTLSCG

Zajebavate li se ljudi???

pero
Gost
pero

da se pita Milaš i njegova svita on bi vam dao da stavite ne jedan nego pet polumjeseca, pošto bez vaših glasova i šiptara ne bi imao ni 15% biračkog tijela odnosno glasova, ali ako ide na referendum to neće proći kod naroda ni u snu kao što bi doživo totalni fijasko da je narod putem referenduma pitao za ulazak… Više »

delija
Gost
delija

sta je sledece?promjena imena u sandzak crna gora?

Zrno
Gost
Zrno

Ako krenu. Poslanike ce lako zavrsit

Hriscanin
Gost
Hriscanin

Gospodo draga,sto očekivati od ove vlasti i ove države,kad njen predsjednik na sva usta pljuje sopstveni narod i crkvene zvaničnike ,koji su jedini legitimni predstavnici crkve svidjelo se to nekome ili ne….Sto očekivati kad je taj isti predsjednik zarad sopatvenog interesa ušao u koaliciju potpuno neprirodnu.Dakle njegovi koalicioni partneri imaju potpuno pravo da od njega zahtijevaju sve ono sto im… Više »

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Pa eto da vidimo malo realno i na osnovu dokaza i činjenica. Crna Gora jest postojala i bila prije 2006 godine. Ali da 2006 godine treba bit realan da vam nije bilo bošnjaka, muslimana, albanaca, hrvata, roma itd Crna Gora bi bila danas 27-a izborna jedinica u Srbiji. Eh sad da li trebaju krst mjesec i ostalo na zastavi ja… Više »

Animus
Gost
Animus

Sve je tacno, ali sve te manjine su glasale za sebe, da bi sacuvali svoju kozu, jer bi se lijepo proveli da smo ostali pod srpskom cizmom. Koliko je Turaka i Poljaka doslo u Njemacku, pa ne vidim da se tamo pominje promjena simbola i himne. Da ne nebrajam druge drzave.

Orlov krs
Gost
Orlov krs

Pokrenite vi peticiju ili referendum o zastavi trobojcu kakva je i bila prava zastava CG,jer ovo danas je alaj barjak i nikada ali nikada nije bila zastava CG……i potpuno je netočno da su pravoslavci izglasali da ovo bude zastava jer vlast nikog nije pitala nego šansonijera odluku…..

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Df ce ih podrzati u skupsrinu.. ali im je problem ovo 300 hikjada i kusur..

Velimir
Gost
Velimir

POSTENO,
KAD U TURSKOJ I BIH BUDE KRST NA ZASTAVI,
DAT CU GLAS DA POLUMJESEC BUDE NA CRNOGORSKOJ ZASTAVI!
ZAMISLITE KA GLEDATE FUDBAL I ZELITE DA RONALDO DA GO ZA SRBIJU,
ILI MOHAMED SALAH ZA RUSIJU…

Kralj
Gost
Kralj

Chudno kako ova BS ovako ne zagrize za recimo vece plate i penzije, prava radnika itd..

amo
Gost
amo

TACNO TAKO KRALJU!

Siki
Gost
Siki

Ne sprdajte se. Nije grb i zastava goblen pa da svako prisiva sto mu padne na pamet. Sta ako Romi, Hrvati, Jevreji i druge zajednice koje zive u Crnoj Gori zatraze da se njihovi simboli nadju na zastavi. Jos to ttazi zajednica koja pljuje po crnogorskim vladarima i vladikama koji su ovu drzavu stvorili. Morali bi se svi oni predhodno… Više »

Animus
Gost
Animus

Vezano za paljenje americke zastave, bas bih volio to da vidim da napravis, proveo bi se gore nego za ista drugo😀 Domar jedne skole je, mrtav pijan, naopako zaviorio zastavu u dvoristu iste skole, zamalo u zatvor ne zavrsi. Nema zezanja sa simbolima, oni su zakonom zasticenje, a ime tvorca drzave nije.

Advokat
Gost
Advokat

Pojma nemaš, Animuse, u Americi možeš da zapališ zastavu SAD, neće ti niko ništa ali ako mutiš oko poreza pravo u zatvor!

CiNick
Gost
CiNick

To je sprdanje s Crnom Gorom i sa zdravijem razumom. Crna Gora je kroz stoljeća održao krst i to upravo protiv polumjeseca! Dakle KRST je za Crnu Goru POZITIVAN simbol, a POLUMJESEC povijestno NEGATIVAN. Uz to, Crna Gora je laička država i njezini simboli ne trebaju prikazivat vjerske različitosti. Ovakvi kakvi jesu simboli samo pokazuju trajanje crnogorske države i njino… Više »

E viva
Gost
E viva

A hoćete li krst da sklonimo? Sve što vi kažete, nije problem, ali malo śutra.

Dado
Gost
Dado

A Sunce dje da stavimo i ono jos hvali.Sta sve nece ovi umovi da probaju.

Bole
Gost
Bole

Nema problema, raspisite referendum, pa ako dobijete glas vecine stanovnistva, promijenicemo zastavu… no se bojim da cete imati nekih 6-7% podrske, pa da cemo samo bacit pare i vrijeme za organizovanje referenduma. I jos nesto, ako trazite nerealne stvari, ljudi ce vas manje ozbiljno shvatati. Poslije nekoliko predloga na koje se prosjecan gradjanin nasmije, steci cete ugled stranke koja mlati… Više »

Amerika
Gost
Amerika

Ovo je hriscanska zemlja i islamizacija nije uspjela otomanskoj imperiji pa valjda nece ni bosnacima! Ne igrajte se

Šemsudin
Gost
Šemsudin

Nije hrišćanska ni muslimanska nego gradjanska! Ali ako hoćete krst onda pored njega obavezno i polumjesec!

Komsija
Gost
Komsija

Toga filma nece gledat,zanima me samo da li cu biti kaznjen kad budem sjedao na himnu ako neka selekcija iz CG bude gostovala ovdje na Limassol? 😃

Jasarko
Gost
Jasarko

Iako ih postyjem kao gradjane. Tkz bosnjaci ne bi trebali da cackaju mnogo ovu temu. Znamo ko su, kako i zasto su postali to sto jesu. Takodje znamo koje koliko zrtava i kakav nam je nacin zivota bio pod polumjesecom. Tako da ne cackaju mecku znam da je u Ro i Pl dosadno, neka nadju neku drugu temu neki turnir… Više »

Neno
Gost
Neno

Otkad znam za sebe Latinka prica samo o ugrozenosti Crne Gore od strane Srbije.

neman
Gost
neman

Kako je krenulo, te Njegos, te polumjesec, jos ce traziti da se klanjamo, i to da nam obaveza bude! Ne moze, jer je neprirodno da trazite nesto sto nije u “vasu” zemlju! Imate zemlju gdje stoji taj polumjesec, pa lijepo tamo pod tom zastavom vijorite sa njim! Vama lijepo nama vjerujete jos ljepse!!!! Ovo je samo kod nas dozvoljeno manjinama… Više »

zuki
Gost
zuki

prijatelju? ko ti kaze da ja nijesam u svoju zemlju? ja sam svoj na svome, i cg je moja zemlja. a ti mi neces spocitavat odakle sam ja.

neman
Gost
neman

“prijatelju” ako je ovo tvoja zemlja, onda ne diras njeno obiljezje, njenu himnu, njeno pravo za sve! Znaci, moja zemlja i moj grb, a ne da kako se tebi i tvojim prohtjelo da na njoj stoji polumjesec. Ne omalovazam vasu religiju, vasu zastavu, ali ja se krstim krstom i Bogu molim a ti Alahu. Tako da to da je ovo… Više »

Dževad
Gost
Dževad

Ja sam ti stvorio državu, da nijesu moji dolazili iz Luksemburga da glasaju bio bi ti sad Srbin i to medju najbolje!

●●●
Gost
●●●

Ha ha ha i naplatio to 200eur plus kartu smo ti platili,tako da ako neces ti onda ce neko drugi…

Todor
Gost
Todor

Od30% srba njih 50 % je glasalo za državu i to je procenat koji je donio pobjedu na referendumu naravno uz glas crnogoraca a vi nijeste baš toliko zaslužni koliko sad tražite.

Nedžad
Gost
Nedžad

Crnogoraca 41%, Srba 15% i to je 54,5%! A mi ostali smo svi bili protiv? Jesi li ti lud Todore ili se samo praviš lud?

●●●
Gost
●●●

Ovo je nasa pravoslavna drzava,a ne vasa i ne mozete to nikad da dobijete jer trazite nemoguce! Kad bi davali svakoj manjini da se pita nesto i stavlja sto hoce na nasu zastavu dje bi bili? Nemojte da sanjate uzalud,budite realni ovo je pravoslavna nezavisna drzava!

Nema promjene s
Gost
Nema promjene s

Crna Gora je vecinski pravoslavna zemlja.Tako ce i ostati uz svo uvazavanje i prava ostalih.

Nedžad
Gost
Nedžad

Nije, Dina mi, nego gradjanska! Uz svo uvažavanje.

Čapur
Gost
Čapur

Crna Gora je uvijek bila multietnicka, cak i za vrijeme Petrovica, kao i sve drzave na svijetu, tesko da neđe ima država jednog naroda. Mislim da nema multietnickije drzave od Švajcarske, Švedske, pa ljudi zive bez ovih, u najmanju ruku smijesnih zahtjeva. Nije CG nastala 2006,CG je stara drzava i kroz vjekove na njenoj zastavi nije bilo polumjeseca ili simbola… Više »

Zrno
Gost
Zrno

Sto bi rekao jedan” gorivo se primaklo na 1,50eura pa treba o budalucima mlatit”

Čapur
Gost
Čapur

Tačno tako, ide izgleda sve u nebo, gorivo, struja, hleb, pa su kontaktirali jedan dio stranke da skrenu paznju…

Mase avetinjo
Gost
Mase avetinjo

Taman tako Zrno

Trol
Gost
Trol

Da se doda. Pod sapu lavu u inat! Klasican nesojluk i nepotrebno udaranje kontre. Grb je takav jer orao nosi simbole vlasti koji su, prema vjerovanju, dar od Boga, jer samo on moze dati vlast. Dakle i najgora ako je, bog je poslonu skladu sa zasluama naroda. Ako ste se, braco, za nesto htjeli zalozit pod izgovorom GRADJANSKE drzave to… Više »

Todor
Gost
Todor

Kako ono bi pružiš mu prst a on ti odgrize ruku.

Off
Gost
Off

Najbolje je da na zastavi ne bude nijedna religijska oznaka.

Gost
Gost
Gost

Slazem se. Dok smo zivjeli bez religije, bilo je mnogo ljepse i srecnije vrijeme.

dirigent
Gost
dirigent

Kad Turska stavi krst na svoju zastavu onda će i Crna Gora polumjesec na svoju.

Djuro
Gost
Djuro

Da samo sto nezavisnost Turskoj nisu doneli hriscani. A Crnoj Gori muslimani jesu.

dirigent
Gost
dirigent

Crnu Goru su stvarali kroz vjekove: Vojislavljevići, Balšići, Crnojevići i Petrovići (svi hrišćani, prve dvije porodice katoličke a zadnje dvije pravoslavne). Sada je CG GRAĐANSKA a ne nacionalna država, što znači da su svi jednaki i da svi imaju ista prava.

Monarch
Gost
Monarch

Najljepsa zastava na svijetu je bijeli KRSTAS.

Send this to a friend