Fudbal

Burzanović: Srcem uz “sokolove”, meč sa Mađarima za sva vremena

foto: FSCG

Bivši reprezentativac Crne Gore Igor Burzanović kazao je u intervjuu za Sport Klub da će srcem večeras biti uz “hrabre sokolove”, kao i da bi bio zadovoljan i jednim bodom.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića dočekaće večeras (20.45) Poljsku u petom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Izuzetno važna i značajna utakmica. Kao i uvijek svim srce ću biti uz momke koje sjajno vodi Ljubiša Tumbaković. Povrede nas prate već godinama kao zla kob. Zaista je nevjerovatno koliko problema ima selekcija Crne Gore uoči duela sa Poljskom. Rival je moćan. Ima izuzetno kvalitetnu ekipu, pokrivenu na svim pozicijama. Već godinama igraju zajedno, na Evropskom prvenstvu su stigli do četvrtfinala gdje su poraženi od Portugala posle produžetaka i penala. Portugal je poslije osvojio titulu. Raduje me optimizam i hrabrost koju u izjavama pokazuju fudbaleri Crne Gore. Evidentno je da su spremni da se bore do posljednjih atoma snage. Pobjeda bi po mom mišljenju bila čudo, a remi veliki uspjeh”, rekao je Burzanović.

foto: FSCG

Momak koji je svojevremeno bio idol navijača Budućnosti i Crvene zvezde bio je akter prvog meča “sokolova” protiv Mađarske, prije 10 godina, kada je bio strijelac za tim koji je tada predvodio Zoran Filipović.

“Taj dan, to veče i noć od prije deset godina niko od nas koji smo bili u sastavu reprezentacije nikada neće zaboraviti. Uvjeren sam u to. Dugo se čekala utamica sa Mađarima. U Crnoj Gori je vladala prava fudbalska euforija iako je u pitanju bio prijateljski meč. Vremenski uslovi nisu bili naklonjeni ni fudbalerima, ni ljubiteljima fudbala, ali je stadion bio kao košnica. Osjećao se ogroman naboj emocija na svakom pedlju terena, na svakom dijelu tribina. Na kraju ostvarili smo pobjedu, a slavlje koje je uslijedilo je bilo kao da smo postali prvaci svijeta. Bio je to dan, utakmica za koju se živi i zbog čega klinci počinju da se bave fudbalom”, poručio je Burzanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fdfdfdf
Gost
fdfdfdf

da si bio tako pametan tokom igranja fudbala gdje bi ti bio kraj!

Send this to a friend