Fudbal

Iskra spremila revanš Zeti

Iskru očekuje jedna od najvažnijih i najtežih utakmica u tekućem prvenstvu dovoljno govori podatak da su igrači i stručni štab noć uoči ovog meča proveli u hotelu „Perjanik” na periferiji grada.

Po pravilu karantin je najbolja solucija za onu ekipu koja želi da sve raspoložive snage budu na okupu kako bi zajedno skoncentrisali misli na protivnika i skovali pobjedničku strategiju. Za trenera Mirsada Omerhodžiča ovo je prava prilika da se ovjere uspjesi protiv Rudara i Dečića i ujedno i revanš Golubovčanima za nedavni poraz na stadionu ,,Braća Velašević“.

“Naša forma je u usponu što svakako treba potvrditi i na terenu. Spremni smo i fizički i psihički za još jedno veliko iskušenje bez obzira na snagu i kvalitet Zete koja, moramo priznati, na papiru ima ulogu favorita i pretednuje na visok plasman.” – rekao je Omerhodžić, uvjeren da će ,,crveno bijeli“ ponovo obradovati vjerne navijače.

On ističe da će se taktika zasnivati na ofanzivnoj igri i čvrstoj odbrani koja ovoga puta mora biti na visini zadatka da se kojim slučajem ne ponovi loše iskustvo iz prvog ovogodišnjeg okršaja kada je Zeta već u prvom poluvremenu stekla nedostižnu prednost od dva gola.

“Ukoliko strijelci budu raspoloženi kao u Tuzima, a nadam se da hoće, onda možemo sigurno računati na tri boda. Naravno treba sačuvati i sopstvenu mrežu te prema tome do cilja se može samo maksimalnim zalaganjem i bez opuštanja tokom svih 90 minuta.” – dodao je Omerhodžić koji neće moći da računa na Zeljka Krstovića i Miloša Drinčića koji će odmarati zbod parnih žutih kartona. Takođe, i nastup Irfana Šahmana je pod znakom pitanja jer još kuburi sa lakšom povredom iz sustreta sa Dečićem.

Nastaviti seriju

Serijom dobrih igara i rezultata Zeta se domogla pozicije koja vodi u Evropu. Pozitivan trend Golubovčani žele da nastave i u današnjem meču u Danilovgradu, gdje su nedavno slavili protiv Iskre.

“Uradićemo sve da nastavimo pozitivnu seriju koju smo imali uoči pauze. Znamo da će biti teško, jer je domaćin takođe vezao par dobrih igara i rezultata i sigurno će probati da i nas savlada. Ipak, ukoliko odigramo kao nedavno, kada smo u samom uvodu meča dali gol, onda ćemo mnogo lakše stići do cilja, a to je pobjeda. Uz to, olakšavajuća okolnost za nas može da bude to što im ne igra, prema mom mišljenju najbolji igrač, Željko Krstović.” – rekao je vezista Zete Stefan Vukčević.

Tags
Send this to a friend