Fudbal

Jovetić: Igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu

FOTO: FSCG

Duel sa Belgijom u Briselu je idealan test mogućnosti crnogorske reprezentacije, smatra kapiten “sokola” Stevan Jovetić uoči susret na stadionu “Kralj Boduen”.

Belgija je već godinama unazad jedna od najkvalitetnijih selekcija na Starom kontinentu, a tamošnja javnost očekuje puno od “đavola” na nastupajućem EP u Njemačkoj.

“Sigurno je da neće biti lako, igramo protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. Nismo imali mnogo prijateljskih mečeva sa ovakvim ekipama, i to je sigurno jedan motiv više da vidimo gdje smo. Ne bih govorio o imenima pojedinačno, ali sigurno da su svi kolektivno opasni, stvarno imaju mnogo kvaliteta“, rekao je Jovetić.

Prethodnu akciju u Antaliji, prvu pod komandom selektora Roberta Prosinečkog, “sokoli” su odradili sa pozitivnim bilansom. Ovoga puta biće oslabljeni neigranjem Stefana Savića i Adnana Marušića.

“Pokazali smo da napredujemo fino, trudićemo se da nastavimo kao na prethodnim mečevima i ostvarimo dobar rezultat. On je uvijek bitan, nije presudan u prijateljskim mečevima, bitnija je igra i drugi faktori. Dosta će nam nedostajati Savić i Marušić, trudićemo se da momci koji ih budu zamijenili nadomjeste njihov nedostatak“, izjavio je Jo-Jo.

On se kratko osvrnuo i na skoro osvojenu Ligu konferencija sa Olimpijakosom.

“Prvi evropski trofej za mene koji sam dugo čekao. Mislim da smo ostvarili ogroman uspjeh, i to je jedna velika čast i zaista sam srećan zbog toga“, zaključio je kapiten.

Send this to a friend