Fudbal

Lešnjak: Primarni cilj je osvajanje Kupa

Novi dirigent, treći od starta sezone, stigao je u Pljevlja. 41-godišnji Milan Lešnjak je u srijedu naslijedio Mirka Marića koji je smijenjen poslije poraza od Grblja, juče se na prvom treningu upoznao sa ekipom, a u nedjelju će debitovati protiv Dečića u Tuzima.

Uprava “rudara” se nada da će šok terapija sa eks trenerom kadetske selekcije Srbije, Napretka i Čukaričkog uspjeti, kako bi osvajač Kupa krenuo ka gornjem dijelu tabele i izvukao se iz baraž zone u kojoj je trenutno.

Dakle, prvotimci će morati u hodu da upijaju Lešnja kove zamisli i ideje. I promjena mora da donese rezultat.

“Rano je za bilo kakvu prognozu i detaljniju priču. Treba da vidim kakva je liga, kakvi su igrači koje imam. Mogao sam da primijetim da su momci dobro radili tokom priprema, da su vrijedni, da postoji kvalitet”, rekao nam je Lešnjak nakon jučerašnjeg treninga.

Mladi strateg iz Srbije zna da su koferi trenera uvijek spakovani. Takođe, zna da nema vremena, ali…

“Svi smo mi profesionalci, moramo brzo da se prilagodino jedni drugima. Kako ja igračima, tako i oni mene. Promjena trenera može da bude šok terapija, ali to je normalna pojava u fudbalu. Ne dešava se prvi put”.

Lešnjak će se iz dana u dan upoznavati sa “rudarima”, ali jednog momka izuzetno dobro poznaje sa Branislavom Jankovićem, koji je zimus stigao pod Golubinju, sarađivao je u Čukaričkom.

“Sa Banetom sam odlično sarađivao u toj sezoni kada smo izborili Ligu Evrope, bio je standardan kod mene. To je igrač koji je direktno učestvovao u važnim i velikim pobjedama nad Crvenom zvezdom i Partizanom”, priča Lešnjak o sezoni 2015/16, a onda priznaje da ne zna sve igrače…

“Normalno je da ne znam baš sve, dok neke poznajem kroz utakmice”.

Novi šef stručnog štaba je stigao, ali cilj Rudara je ostao isti Pljevljaci žele da odbrane Kup…

“Primarni cilj je osvajanje Kupa, ali tu je i liga u kojoj ima još dosta da se igra. Primijetio sam da bodovna razlika između timova nije velika. Naravno, tu ne računam Budućnost za koju sam čuo da je najbolja ekipa. Gledao sam neke utakmice Rudara, zaključio sam da ekipa zaslužuje da se nalazi na boljoj poziciji od trenutne”, podvukao je Lešnjak, koji se obradovao što se 19. kolo igra u nedjelju, kako bi imao dan više da se upozna sa ekipom.

Send this to a friend