Fudbal

Mata: Pogba nije mašina poput Mesija i Ronalda

Španski fudbaler Huan Mata stao je u odbranu Pola Pogbe, svog klupskog saigrača u Mančester junajtedu, koji je prošlog ljeta postao najskuplji igrač svijeta.

Istakao je da se bez obzira na cijenu koju je za njega Junajted platio ne može od Pogbe očekivati da ima ista dostignuća kao Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, trenutno dvije najveće fudbalske zvijezde.

Pogba se u ljeto 2016. godine vratio na Old Traford za rekordno obeštećenje od 105 miliona eura, nakon četiri sezone provedene u Juventusu. Od tada mora da se nosi sa velikim očekivanjima u Mančesteru.

“Pretpostavljam da mu nije lako. Kada su u pitanju veliki transferi i očekivanja su velika, ali ponekad ljudi izgube percepciju stvarnosti. Nismo mi mašine. Mesi i Ronaldo su jedina dva igrača koji mogu sami da riješe utakmicu. I nema ih više“, kazao je Mata za britanske medije.

Pogba je od povratka u Mančester junajted odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima i postigao sedam golova. U nedjelju će imati priliku da podigne svoj prvi veliki trofej sa “crvenim đavolima”. Naime, na Vembliju će izabranici Žozea Murinja u finalu Liga kupa Engleske odmjeriti snage sa Sautemptonom. Utakmica počinje u 17.30 sati.

Pogba nije učestvovao u osvajanju ovosezonskog Superkupa Engleske, jer je transfer realizovan 8. avgusta 2016. godine, dan nakon što je Mančester junajted savladao Lester sa 2:1 i stigao do pehara.

Send this to a friend