Fudbal

Mogu li Lajpcig i Salcburg zajedno u Ligu šampiona?

Evropska fudbalska federacija (UEFA) oglasila se povodom natpisa u pojedinim austrijskim novinama da ukoliko se plasiraju u Ligu šampiona u njoj neće moći igrati i Lajpcig i Salcburg, jer imaju istog vlasnika.

Iz UEFA-e su naglasili da je to u ovom trenutku “hipotetičko pitanje“, te da o tom slučaju neće donositi bilo kakvu odluku do juna.

Prema pisanju austrijskih medija navodno su iz UEFA-e signalizirali da u istom takmičenju ne mogu igrati dva kluba koja imaju istog vlasnika, a to je u slučaju Lajpciga i Salcburga, Red Bul. Oba tima su jako blizu toga da se zaista plasiraju u Ligu šampiona, jer je Lajpcig drugi u Njemačkoj, a Salcburg vodeći u austrijskoj Bundesligi.

“Ne možemo komentarisati ono što je u ovom trenutku hipotetičko pitanje. Više konkretnih informacija biće početkom juna, kada bude objavljena lista klubova koji učestvuju u UEFA-inim takmičenjima“, kazali su iz UEFA-e.

Oliver Minclaf, izvršni direktor Lajpciga insistira na tome da nije zabrinut zbog medijskih špekulacija.

“Nismo uznemireni jer nikakvi signali iz UEFA-e ne postoje. Ako se plasiramo u Evropu ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi trebalo sumnjati u naš nastup naredne sezone“, kazao je Minclaf.

RB Lajpcig je hit dosadašnjeg toka sezone u njemačkoj Bundesligi. Nakon što je prošle sezone, klub koji je osnovan 2009. godine, po prvi put u istoriji izborio plasman u njemačku elitu, ove zauzima drugu poziciju i jedini je ozbiljan konkurent lideru mihenskom Bajernu. Poslije 21. kola, kasne samo pet bodova za liderom.

Tags
Send this to a friend