Fudbal

Murinjo: Rekordni transfer Pogbe uskoro će biti prava sitnica

Harizmatični portugalski fudbalski stručnjak Žose Murinjo tvrdi da će brzo doći vrijeme da će se “pravom sitnicom“ smatrati 105 miliona eura koliko je Mančester junajted na početku sezone platio za dovođenje francuskog veziste Pola Pogbe iz Juventisa, javlja Anadolija.

U izjavi za ostrvske medije,Murinjo je kazao kako je uvjeren da 23-godišnji Pogba neće dugo držati rekord kao najskuplje plaćeno pojačanje na “Old Traffordu”.

“Uskoro će za tu cijenu transfere praviti igrači upola slabijeg kvaliteta od Pogbe. Prije nekoliko godina su fantastični igrači prodavani za po 30 miliona eura. Danas za te pare možete dovesti samo mlade fudbalske nade koje imaju potencijal da postanu fantastični igrači. Sada za mlade igrače plaćamo koliko smo donedavno plaćali već izgrađene fudbalske zvijezde“, kazao je Murinjo.

Portugalac ističe da je neupitno da je Pogba kvalitetan igrač koji će se isplatiti Mančester junajtedu.

“Zadovoljan sam njegovom formom. To je još uvijek mlad fudbaler, a već je dovoljno kvalitetan da kontroliše loptu, kreira igru i daje golove. Za nekoliko godina vidjećete da smo jeftino kupili Pogbu“, poručio je Murinjo.

Send this to a friend