Fudbal

Poznato ime sudi utakmicu Crna Gora – Poljska

Predstojeću kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Crne Gore i Poljske sudiće mađarski arbitar Viktor Kasai, jedan od najboljih sudija na planeti.

Njemu će, u nedjelju uveče u Podgorici, asistirati zemljaci Vencel Tot i Điorđi Ring, dok će dužnosti četvrtog sudije obavljati Tamaš Bognar.

Kasai je rođen 10. septembra 1975. godine u Tatabanji. U svijet suđenja uveo ga je otac, koji je i sam bio sudija u nižim ligama Mađarske. Sa samo 24 godine počeo je da sudi prvoligaške mečeve, a četiri godine kasnije (2003) zadužio je i FIFA bedž.

Kasai se nalazi na UEFA elitnoj listi sudija, sa bogatim internacionalnim iskustvom sticanim na utakmicama Lige šampiona i Evropa lige, dva Evropska (2012,2016) i jednom Svjetskom prvenstvu (2016).

Krajem prošle godine upisao se u istoriju svjetskog fudbala kada je na utakmici FIFA Svjetskog prvenstva za klubove u 30. minutu duela Kašima Antlersa i Atletiko Nasionala dosudio penal za japanski tim na osnovu video snimka, što je prva odluka donijeta na osnovu novog tehnološkog pomagala.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Nema potrebe da im on pomaže,kad su dovolj i Lewa,Kuba i Milik

havara
Gost
havara

inace, madjari i poljaci se drze ka braca, bojim se da ne nahebemo….

Send this to a friend