Fudbal

“Protiv Budućnosti moramo da iskoristimo sve prilike”

Ljubitelji fudbala u Nikšiću su se jedino pitali sa koliko će lopti u mreži Dečić napustiti stadion kraj Bistrice, ali to je bio utisak nakon prvog poluvremena, jer su gosti djelovali toliko anemično i bezidejno.

U nastavku je viđena sasvim druga igra, iako su izabranici Nebojše Jovovića imali konkretnije prilike, jer je rival iz Tuzi neprestalno napadao, pa mu se na kraju to i isplatilo, bez obzira da li su izjednačujući pogodak postigli iz ofsajd pozicije ili ne.

Dakle, Nikšićani su u proljećnjoj premijeri podijelili bodove, a imali su šansu da zamijene mjesto upravo sa Dečićem i ohrabreni otputuju na derbi koji se igra u nedjelju pod Goricom. U ovom slučaju, kad su već Dečiću dozvolili da ih „skrati“, pitanje je čemu se mogu nadati protiv Budućnosti koja je, ne bez razloga, prilično poodmakla na tabeli.

Međutim, Sutjeska ne odustaje od pravca zacrtanog prije početka šampionata obećava se borba za sva tri boda i protiv Podgoričana.

“Protiv Dečića smo bili konkretni u prvom poluvremenu, ali nijesmo iskoristili šanse, pa ako se pažljivo prilike analiziraju i u nastavku smo bili bliži golu, ali… Ovaj remi smo doživjeli kao poraz i ispostavilo se da nastavljamo niz mečeva bez pobjednika na svom terenu, kao jesenas. Ne treba ni podsjećati šta nama, a i Budućnosti znači predstojeći derbi, ni koliko priželjkujemo pobjedu, ali je jasno da će nam biti mnogo teže nego protiv Dečića, da ćemo morati da budemo mnogo smireniji u završnici napada, da propuštene prilike neće prolaziti nekažnjene. Dakle, predstojeće dane treba da iskoristimo za psihološko uzdizanje, a onda… Uostalom, prvenstvo je dugo, a mi se moramo dokazivati na dva fronta. Nadam se da smo samo loše počeli”, rekao je golman Sutjeske Vladan Giljen.

Send this to a friend