Fudbal

“Sa Enrikeom ćemo biti do smrti!”

Trener Barselone Luis Enriek nalazi se pod sve većim pritiskom javnosti, nakon poraza od 0:4 u prvoj utakmici osmine finala od PSŽ-a, ali i sve lošijih izdanja u Primeri. Međutim, defanzivac Barselone Đerar Pike, jasno je stao na stranu svog trenera, te podsjetio javnost kako su bili u velikim problemima kada je Enrike stigao u klub 2014. godine.

Enrike je na klupi Barselone zamijenio argentinskog trenera Herarda Martina, koji je za vrijeme svog mandata osvojio samo jedan trofej i to najmanje važan Superkup Španije.

“Kada je Enrike stigao, bili smo u velikim problemima i sa njim smo se vratili na vrh. Bilo bi dobro da se ljudi osvrnu i vide šta je sve uradio. Sa njim ćemo biti do smrti. Svi zajedno pokušavamo da prevaziđemo ove teške trenutke. Još uvijek smo živi u tri takmičenja i imamo priliku da osvojimo sva tri, iako to neće biti lako u Ligi šampiona. Bili smo i u gorim situacijama u prošlosti. Fokusirani smo na pronalaženje rješenja“, kazao je Pike za španske medije.

Enrike je od dolaska u Barselonu osvojio po dva naslova šampiona Španije i pobjednika Kupa kralja, te po jedan pehar u Ligi šampiona, Superkupu Evrope, FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu i Superkupu Španije.

Na kraju ove sezone mu ističe trogodišnji ugovor sa Barselonom i obzirom na pritisak javnosti veliko je pitanje hoće li ga produžiti.

Send this to a friend