Fudbal

Skols: Runi će napustiti Mančester junajted

Pol Skols, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Engleske, smatra da će Vejn Runi napustiti klub sa Old Traforda, ukoliko se ne vrati u startnu postavu kod menadžera Žozea Murinja.

Kapiten Mančestera ove sezone mora da se nosi sa činjenicom da mu je Murinjo namijenio ulogu džokera, te da je od starta zaigrao u svega osam utakmica Premijer lige.

Prema Skolsovom mišljenju, to sigurno “ubija“ Runija i zbog toga predviđa da će sjajni fudbaler napustiti Mančester junajted, ako se njegov status ne promijeni.

“Ako se nešto ne promijeni ne vjerujem da će ostati još dvije godine. Možda će se preispitati na kraju sezone u zavisnosti od toga bude li ili ne u prvom timu. Ne vidim ga kao igrača koji će prihvatiti sadašnji status. On želi da bude u timu koji će igrati svake nedjelje”, kaže Skols i nastavlja:

“Niko nije više frustriran nego Vejn kada ne igra. Držati ga na klupi je kao da ga vodite pravo u zid. Kada dobije šansu, on je prihvati, jer zaista želi da se nadmeće. Ubiće ga to što počinje utakmice samo u Ligi Evrope ili FA kupu. Ali, do njega je da ‘pogne glavu’ i dokaže da može da igra u velikim utakmicama”.

Skols je sa Mančester junajtedom osvojio čak 11 naslova šampiona Engleske, od čega pet zajedno sa Runijem. Dres “crvenih đavola“ nosio je 19 sezona odigravši 718 takmičarskih utakmica uz 155 golova. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 66 puta i postigao 14 golova.

Send this to a friend