Fudbal

Turska želi organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu

Jildirim Demiroren, predsjednik Fudbalskog saveza Turske (TFF) izjavio je da će za zemlja 2. marta službeno podnijeti zahtjev za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine, javlja agencija Anadolija.

U sjedištu TFF-a u Istanbulu održan je sastanak rukovodstva turske kuće fudbala na kojem je prisustvovao i turski ministar sporta i omladine Akif Kilic.

Nakon tri neuspjele kandidature u prošlosti, TFF je donio odluku da u narednom periodu i četvrti put pokuša da dobije organizaciju EURO-a.

“Okupili smo se ovdje radi posla koji je koristan za turski fudbal, ali i državu uopšte. Formalno ćemo kandidaturu predati 2. marta“, kazao je Demiroren.

Ukazujući na velika ulaganja Turske u sportsku infrastrukturu, Demiroren je kazao da je Turska jedina zemlja u Evropi, pa i svijetu koja se može pohvaliti da je u proteklih nekoliko godina izgradila 32 fudbalska stadiona.

“Ranije kandidature nismo dobijali zbog jednog glasa. Sad smo svi uvjereni da zaslužujemo organizaciju EURO-a. Zato ovo i radimo. Zahvaljujemo se ministru, premijeru i predsjedniku države na podršci i uvjereni smo da ćemo zajedničkim naporima ovaj posao uspješno privesti kraju”, kazao je Demiroren.

Send this to a friend