Fudbal

U Engleskoj svi o Ranijeriju, Murinjo daje najveću podršku

Menadžeri u Premijer ligi nezadovoljni su odnosom Lestera prema Klaudiju Ranijeriju, ali nijesu iznenađeni da se takve stvari dešavaju.

Uprava kluba odlučila je da smijeni italijanskog stručnjaka nezadovoljna rezultatima samo osam mjeseci nakon osvajanja prve titule nacionalnog šampiona u klupskoj istoriji. Zamijeniće ga dosadašnji asistent Kreg Šekspir.

“Vlasnici su donijeli tu odluku i mi moramo da je poštuujemo. Znamo da rezultati nisu bili previše dobri ove sezone. Mnogo je spekulacija, ali Ranijeri nije izgubio ničije povjerenje u svlačionici. Uvijek će imati naše poštovanje zbog svega što je uradio.” – kazao je Šekspir.

Treneri ostalih Premijerligaških klubova razočarani su odlukom šampiona Engleske, pogotovo Žoze Murinjo. Portugalac se na pres konferenciji pojavio u majici sa inicijalima Klaudija Ranijerija.

“Sve što želim reći piše na majici. To je samo mali omaž osobi koja je ispisala najljepšu istoriju Premijer lige. Neko po kome bi Lesterov stadion trebalo da ddobije ime. Lester je dvije godine zaredom ispisao istoriju. Prvo zbog trofeja, a sada zbog ovakve odluke.”

Lisice ove sezone u Premijer ligi igraju daleko slabije nego prethodne sezone, samo su bod iznad zone ispadanja, ipak to nije razlog za otkaz smatra i Klop.

“Šta da kažem? Da li sam iznenađen zbog toga što se ovakve stvari dešavaju? Ne. Mnogo je nerazumnih odluka. Stvarno ne znam zašto je Lester otpustio Ranijerija, nemam ideju šta su htjeli da postignu. On je sjajna osoba i sjajan trener, napravio je magične stvari sa Lesterom.” – poručio je strateg Liverpula koji je baš naredni Lesterov rival.

Send this to a friend