Fudbal

Boske vjeruje u “sokolove”: Momci, srce na teren, uz huk sa tribina sve je moguće

Uz huk sa tribina i veliku borbenost, Crna Gora može da pozitivnog rezultata u meču sa Poljskom, kazao je u intervjuu za CdM dugogodišnji član našeg nacionalnog tima Dejan Damjanović. Fudbaler Seula dao je gol u posljednjem meču “sokolova” i Poljaka, prije tri i po godine u Varšavi (1:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Uvijek sam bio optimista, pa je tako i sada. Možemo pod Goricom da se borimo sa svim rivalima. Poljaci su jaki, imaju Levandovskog, koji je sposoban da svakom timu napravi probleme, ali imamo i naše adute, kao i veliku podršku sa tribina. Vjerujem da će atmosfera biti sjajna i da će u takvim uslovima naša ekipa ostvariti dobar rezultat”, poručio je popularni Boske.

Poljaci ovih dana mnogo pričaju o atmosferi u Podgorici, gdje očekuju neprijateljsko navijanje, kao i grubu igru naših fudbalera.

“Ne znam šta oni očekuju. Da im se sklonimo, pustimo Levandovskog da nam da dva komada i aplauzom ih ispratimo. Momci će sigurno igrati muški, nikako bezobrazno. Poljaci takvim pričama možda traže alibi u slučaju lošeg rezultata”.

Ni ovog puta povrede nisu mogle da zaobiđu tabor “sokolova”. Selektor Tumbaković neće moći da računa na Bašu, Tomaševića, Bakića…

“Nevjerovatne stvari se uvijek ponavljaju. Momci igraju dobro, u formi su u klubovima, a onda pred okupljanje nacionalnog tima krenu povrede. Ipak se nadam da će momci koji dobiju priliku biti prave zamjene za povrijeđene igrače”.

Damjanović je igrao u posljednjem duelu sa Poljacima u septembru 2013. Iz tog tima nekoliko igrača našeg protivnika biće na terenu i u nedjelju veče.

“I tada smo imali problema. Joveta nije mogao da igra zbog povrede, a Mirko je izašao na startu meča iz istih razloga. Dao sam gol na odlično dodavanje Boleta (Branka Boškovića). Iskreno, bili su potom mnogo ofanzivniji od nas. Ne smijemo da im damo prostor, naročito po bokovima. Ostali smo bez Baše i Tomaševića za ovu utakmicu, a oni su visoki i odlični u skoku, pa se i zbog toga moramo paziti od njihovih ubacivanja, jer je Levandovski u tim situacijama opasan”.

Popularni Boske smatra da stručni štab sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem radi odličan posao u ovim kvalifikacijama.

foto: Anadolija

“Malo je ko vjerovao da će poslije smjene generacija odmah tim biti konkurentan u borbi za plasman na veliko takmičenje. Situacija je prilično jasna i ako dobijemo Poljake, lansiraćemo se na prvo mjesto u grupi. Mislim da stručni štab radi odličan posao, a kada je moj status u pitanju, ne želim da pričam o tome. Uvijek sam tu za reprezentaciju, ali je prava stvar dati priliku mladim igračima, koji su nas u godinama kada sam ja igrao gledali sa velikom pažnjom i praktično u nama vidjeli uzore”.

Zbog vremenske razlike između Crne Gore i Južne Koreje, meč sa Poljskom će početi u ponedjeljak u zoru po vremenu u ovoj azijskoj zemlji.

“Razlika je osam sati, pa je meč krenuti u 4.45. Nikakav mi problem nije da ustanem, pogotovo jer igra reprezentacija. Otvorim jedno pivo, odgledam utakmicu sa mnogo strasti, kao i uvijek i taman poslije toga prebacim djecu u školu”, zaključio je uz osmijeh Dejan Damjanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Jedini koji zaslužuje dres Crne Gore!!!

Svasta
Gost
Svasta

Koliko je ovaj covjek prijatan, pozitivan, uvijek punog srca govori o reprezentaciji… Nikad sujetan, bio na terenu, klupi, van reprezentacije, uvijek je isti, uvijek iz srca navija za CG. Mislim da nijedan repreznatativac nije ovoliko pridobio srca navijaca. Za svakog, makar mali broj navijaca ima nesto negativno da kaze, ali za ovog covjeka, nikad niko, nisam sreo covjeka koji je… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo Boske legendo, ti si prije svega čovjek, a onda i najkorisniji igrač naše reprezentacije.
Oćemo Damjanovića nazad u reprezentaciju, čuješ li Tumbakoviću!! Kako bi sad dobro lego
kad nam je povrijeđen Jovetić, a Vučinić van forme… Tumba čitaš li ti ovo, svi navijači žele
Damjanovića nazad i da nosi kapitensku traku zaslužio je!!!

Dejan
Gost
Dejan

E da nam je on umjesto Jovetica.

...
Gost
...

Boskeeeeeee legendaaaaaaaaa nasaaaaaaa! Najbolji igrac koji je igao za nasu reprezentaciju,tj najkorisniji…a i dalje je za Beciraja,Mugosu i Raicevica TATA fudbala! Ocemo Bosketa u reprezentaciju!!!!!!

Send this to a friend