Košarka

Dubljević na vrhu

Zakuska pred finale Evrokupa, pobjeda nad Unikahom 81:77, donijelaje Valensiji vrh španske ACB lige. Po običaju, heroj trijumfa bio je naš Bojan Dubljević.

Kapiten crnogorske reprezentacij e odigrao j e svega 23 minuta i za to vrijeme zabilježio fantastičan učinak. Imao je 20 poena (8-7 za dva, 4-0 za tri poena, 8-6 bacanja), uz osam skokova i dvije asistencije. Sa 28 indeksnih poena uspješnosti ponovo je istakao kandidaturu za najboljeg igrača kola.

“Dubljević je bio razlika u ovom meču, Unikaha je bila blizu ali nije mogla da nas ,,uhvati“ rezultatski zbog te razlike u kvalitetu. Imamo mnogo rješenja u timu, a već u kontinuitetu ističe se Dubljević. Ne želim da ga opterećujem previše, jer bi bilo kakav novi problem sa povredom bio skup za nas.” – rekao je Pedro Martinez, trener Valensije.

Valensija je tako četvrti put zaredom pobijedila ekipu protiv koje je čeka finale Evrokupa narednog mjeseca. Ono što je bitnije za klub, porazom Tenerifea stigao je do čela ACB lige, sa učinkom 18-6. Tenerife, Real i Barselona imaju po odigran meč više i poraz više.

U narednom kolu Valensija će gostovati Bilbao Basketu našeg krilnog centra Zorana Nikolića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zasluzio si
Gost
zasluzio si

srecno u finalu!

Send this to a friend