Košarka

Kadija: Nismo očekivali ovako dobre rezultate

Košarkaši Teoda su prije dva dana odigrali još jedan odličan meč ove sezone, na dva minuta prije kraja treće četvrtine vodili 61:60 protiv Karpoš Sokolija, ali je Dragan Nikolić odlučio da povuče svoje košarkaše sa terena (kazna BL je 5.000 eura).

O tom događaju, odličnim rezultatima i finišu sezone razgovarali smo sa Miodragom Kadijom, trenerom Tivćana.

Gospodine Kadija, još jedna pobjeda i plasman u četvrtfinale za Teodo. Vaš komentar meča i napuštanja parketa domaćina?

“Odigrali smo odlično do prekida, konstantno bili u vođstvu, postigli mnogo poena. Zadovoljni smo, jer je evidentno da su bolja ekipa od nas, igraju ABA ligu, pobijedili su Budućnost, Cedevitu, Cibonu”.

“Bilo bi ljepše da se meč igrao do kraja. Ne vidim razlog zašto su napustili teren. Bilo je sitnih grešaka i na jednoj i na drugoj strani.”

Teodo ove sezone bilježi fenomenalne rezultate. Igrali ste polufinale Kupa Crne Gore, u četvrtfinalu ste Balkanske lige, a i držite prvu poziciju u crnogorskoj Erste ligi. Može li se ova sezona nazvati jednom od najboljih u istoriji kluba?

“Ni mi sami nismo ovo očekivali. Čestitao bih igračima, igraju sjajno. Ono što mene plaši je zamor. Mnogo je utakmica, igramo u ritmu ‘srijeda-subota’, a Balkanska liga je ove godine mnogo jaka.”

U domaćem šampionatu je ostao još jedan krug, a onda kreće plej-of. Kakva su očekivanja u doigravanju?

“Ima još jedan krug da se igra, mi želimo da budemo na nivou kao do sada. Neće biti lako, jer su Lovćen, Ibar i Sutjeska veoma blizu. Mornar i Budućnost su najjače ekipe u Crnoj Gori. Teško da neko može da im se suprotstavi”.

Send this to a friend