Košarka

Ljut sam na igrače, moramo se skupiti

Košarkaši Mornara su u kontra-ritmu, u finišu ABA lige nikako da ostvare pobjedu koja bi olakšala posao oko opstanka, a poraz od Mega Leksa prije dvije noći u Baru dodatno je otežao situaciju.

Izabranici Đorđija Pavićevića u naredna tri kola gostuju Krki, čekaju Igokeu, a na zatvaranju idu u Skoplje MZT-u.

Nije sve izgubljeno, ali ako žele opstanak Lamont Džouns i drugovi moraju zaigrati mnogo bolje, moraju koristiti šanse koje im se pružaju. Strateg Barana zna uzrok poraza…

“Mislim da je očajna igra minut i po do kraja druge četvrtine uticala na poraz. Nakon toga nije bilo povratka. Ljut sam na igrače”, rekao je juče Pavićević. “U prvom dijelu smo došli do razlike koju smo morali da iskoristimo, ali nas je samovolja pojedinih igrača odvela u poraz. Neki daju sebi za pravo da prave gluposti, uzimaju nerezonske šuteve”.

Da li to znači da će biti nekih kazni?

“Svjesni su i oni da će biti kažnjeni, ali to nećemo uraditi. Kroz razgovor ćemo pokušati da podignemo samopouzdanje. Jer ta kazna može i negativno uticati na njih”, ističe Pavićević.

Vremena za tugovanje nema već sjutra (19.00h) “mornare” čeka gostovanje u Novom Mestu, još jednom direktnom rivalu za opstanak. Krka je u prošlom kolu poražena od Igokee (85:72).

“Biće teško, jer su i oni u lošoj formi. Do sada nijesmo imali sreće u većini utakmica koje smo gubili u finišu. Nadam se da će nas sreća bar malo pogledati. Želimo da odigramo na vrhunskom nivou”, jasna je poruka Pavićevića koji smatra da će upravo trijumf u Sloveniji donijeti opstanak.

“Mislim da će nam ta pobjeda biti dovoljna, jer oni nakon nas gostuju Partizanu koji se bori za drugo mjesto”, poentirao je iskusni stručnjak.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lelek
Gost
lelek

Napravite paklenu atmosferu protiv Budućnosti, kao da je smak svijeta, pa izdušite. Svoje najgore dočekate. Rasporedite snagu i volju, pa ćete i možda još nekog dobiti…

Send this to a friend