Košarka

Miriše na žestok otpor

foto: aba-liga.com

Budućnost Voli je u pravom momentu, pred revanš polufinala ABA lige protiv Crvene zvezde, konačno dočekala dužu fazu rada u kompletnom sastavu. Crnogorski šampion je odmoran, motivisan, fokusiran i spreman na žestok otpor favoritu.

U taboru crnogorskog prvaka su svjesni, da pred duel u utorak veče u ,,Morači“ nijesu favoriti. Pa ni u svojoj dvorani, a dokaz za to su tri prethodna poraza od Zvezde ove sezone. Svaki je bio ubjedljiv.

Pred prvi duel polufinala, prije sedam dana u Beogradu, van ritma treninga bili su bekovi Vilijams i Rejnolds. To se žestoko osjetilo na njihovim partijama. Od njih se očekuje više nego u porazu iz „Pionira”, a kontinuitet u radu prija.

“Nema šta, sada je vrijeme kada moramo da pokažemo od čega smo sazdani. Svako od nas vjeruje da možemo ugroziti Zvezdu na terenu. Znamo da je ovo ključni meč sezone pred punom dvoranom, tako se spremamo za njega” kazao je Džej Ar Rejnolds, bek Budućnost Volija.

Trener Ilijas Zuros analizirao je prošle sedmice kvalitete i mane rivala. U ovom trenutku prednost „plavih” je sigurno i svježina, jer iza beogradskog tima su dva teška poraza u Evroligi. Šampion ABA lige je žestoko uzdrman.

“Nije vrijeme da otkrivamo taktičke varijante, sve će se vidjeti na terenu. Jedno je sigurno da niko od nas ne prihvata to što smo tri puta izgubili ubjedljivo od Zvezde. Na meču u utorak pokušaćemo da pronađemo novi kvalitet i pobijedimo, što bi ipak, u ovom momentu, bilo iznenađenje. Ali vjerujemo u naše šanse”, rekao je Igor Đaletić, prvi pomoćnik llijasa Zurosa na klupi Budućnost Volija.

Ulaznice po cijeni od sedam eura od juče su u prodaji, a na šalteru SC ,,Morača“ ostao je mali broj karata.

Send this to a friend