Košarka

Mitrović: Susreti protiv Budućnosti u PG su uvijek neizvjesni

foto: ABA liga

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović kazao je da su mečevi protiv Budućnosti uvijek neizvjesni, naročito poslije teških utakmica u Evroligi.

“Plavi” će srpskog i regionalnog šampiona dočekati u utorak u drugom susretu polufinala plej ofa ABA lige i pokušati da izbore majstorice, jer Beograđani vode 1:0 u pobjedama.

“Mečevi u Podgorici su uvijek bili neizvjesni. Ako se ne varam pretprošle sezone smo prvi put tamo slavili nakon dosta godina. Možda je ta pobjeda u Podgorici koju smo ostvarili ove sezone bila prijatno iznenađenje za nas. Naročito što smo tada takođe imali tešku evroligašku utakmicu samo par dana ranije. Oni su ekipa koja je izuzetno iskusna, kvalitetna. Možda nemaju defanzivni potencijal koji su imali prethodnih nekoliko godina i koji im je bio dosta jako oružje, ali zato su sada izuzetno napadački orijentisana ekipa i ukoliko nametnu svoj ritam sa dosta poena i dosta poseda mogu svakome da naprave veliki problem”, rekao je Mitrović.

Krilni centar Zvezde smatra da je Budućnost podigla formu u završnici sezone.

“Naša filozofija i cilj je da utakmicu uvedemo u naš ritam, baš kao što smo to učinili i prošli put kada smo igrali u Podgorici. Ipak, siguran da nas sada čeka mnogo teži posao, pošto oni trenutno izgledaju mnogo bolje nego što su tada izgledali. Daleko od toga da očekujemo laganu utakmicu, ali se svi nadamo pozitivnom ishodu”, dodao je Mitrović.

Budućnost i Zvezda igraće u utorak od 20 sati.

Send this to a friend