Košarka

Radonjić: Očekujem reakciju Budućnosti, ali i pobjedu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje težak meč, ali i pobjedu nad sastavom Budućnosti u drugom meču polufinala plej ofa ABA lige.

Beograđani su trijumfovali u prvom susretu pred svojim navijačima i žele u finale poslije samo dvije utakmice.

“U drugi polufinalni meč protiv ekipe Budućnosti ulazimo poslije izuzetno napornog ciklusa mečeva,koji datira još iz perioda prije nego što smo odigrali prvu utakmicu u Beogradu protiv sjutrašnjeg rivala. Sada smo imali dva evroligaška meča, u kratkom roku, iscrpljujući period za nas je svakako. Pokušaćemo ipak, u tim okolnostima da se pripremimo za ekipu Budućnosti, koja je nas očekuje u mnogo boljem statusu nego pred prvu utakmicu koju smo odigrali u Podgorici u ligaškom delu. Očekujem svakako i reakciju poslije svih dešavanja koje su imali u timu. Nadam se da ćemo moći energetski da odgovorimo u ovom meču, da kvalitetne elemente u igri Budućnosti iskontrolišemo i iznesemo ovu situaciju u našu korist u pozitivnom smislu”, rekao je crnogorski stručnjak.

Ekipa Crvene zvezde će biti kompletna u Podgorici, ali ta sitacija sa sobom nosi drugu vrstu problema.

“Naravno da je situacija kompleksna činjenicom da su pojedini igrači dugo odsustvovali, i da sada kroz kratak period moramo da ih vraćamo i dovodimo u bolji status i ritam igre, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da na uvijek teškom terenu dođemo do za nas dobrog rezultata”, dodao je Radonjić.

Bek Beograđana Branko Lazić smatra su Podgoričani imali mnogo više vremena da se spreme za ovaj meč.

“Očekuje nas vrlo teška utakmica u Podgorici. Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, imali su 7 dana da se dobro pripreme za ovu utakmicu, a očekujem i da će reagovati na promjene u timu. Iza nas je zaista težak i naporan period sa mnogo utakmica, ali moramo da budemo čvrsti, da odigramo borbeno, maksimalno skoncentrisano i to na teškom terenu u Morači”, rekao je Lazić.

Utakmica Budućnost – Crvena zvezda odigraće se sjutra od 20 sati.

Send this to a friend