Ostali sportovi

Dulović nastavio uspješan niz karatista

Medaljom Nenada Dulovića u Sofiji nastavljen je kontinuitet crnogorskih karatista, koji se od 2007. godine ni sa jednog zvaničnog međunarodnog takmičenja u mlađim kategorijama nijesu vratili bez odličja, saopšteno je iz Karate saveza.

Dulović je u Sofiji osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe senior, u kategoriji do 60 kilograma.

Mlađi senior podgoričkog Omladinca na putu do finala pobijedio je Šveđanina Danijela Barkelinda 6:2, Francuza Iliesa Mardija 3:0, Eljana Mamadrzajeva iz Azerbejdžana 3:1 i u polufinalu Hrvata Luku Kondića 2:1.  U finalnom meču poražen je od Erjana Samdana iz Turske 8:0.

Dulović je kazao da put do evropskog odličja nije bilo lak, kao i da mu je prethodio naporan rad na treninzima.

“Trenirao sam dva puta dnevno, davao sam svoj maksimum. Možda bi rezultat bio i bolji da je bilo pripremnih turnira. Nije bilo lako, ali bio sam spreman i znao sam da će biti i uspjeha”, rekao je Dulović na konferenciji za novinare.

On se zahvalio karate klubu Omladinac, Savezu i selektorima, kao i klupskim drugovima, navodeći da bez njih i zajedničkih sparinga uspjeh ne bi bio moguć.

Dulović je istakao da je mogao bolje da odradi finale, ali da su ga sudijske odluke na startu meča poremetile.

“Zadovoljan sam medaljom, to je dobar početak godine u kojoj me očekuje dosta takmičenja. Drugi put na velikim takmičenjima nastupam kao mlađi senior. Nadam se da će biti medalja i na Svjetskom prvenstvu u Španiji”, rekao je Dulović.

Njegov trener, Žarko Raković, kazao je da uspjeh Dulovića dobija na značaju ako se zna da je on dijabetičar.

“Uzeti medalju u tim uslovima je mnogo teško. Sigurno duplo teže nego ostalima”, rekao je Raković.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić kazao je da je ponosan na koji su način crnogorski karatisti reprezentovali svoju državu.

“Dulović je na briljantan način pokazao raskošan talenat i kvalitet, ne samo u Sofiji već u posljednje tri godine. Bio je peti na EP i SP u mlađim kategorijama. To je od njega i očekivano. Ponosni smo i na ostale reprezentativce, jer je još njih troje bilo na pragu medalje”, kazao je Fatić.

On je naglasio da je loša finasijska situacija uticala na kratke pripreme i neodlazak na pripremne turnire.

“Njihov značaj je bio veliki jer su početkom godine startovala nova pravila, pa takmičari nijesu imali prilike da se priviknu. Veliki teret je na klubovima koji su morali da preuzmu obavezu priprema i organizacije. Hvala im na tome, kao I svim selektorima”, rekao je Fatić

On je kazao da crnogorske takmičare ove godine očekuje seniorsko Balkansko prvenstvo u Čačku, Evropsko prvenstvo za seniore u Turskoj, Svjetske igre, Mediteransko prvenstvo za kadete i juniore, šampionat svijeta u Španiji za kadete, juniore i mlađe seniore i Balkansko prvenstvo 5. i 6 decembra, čiji će domaćin biti Crna Gora.

“Imamo i Premijer lige i Evropsko regionalno takmičenje početkom juna u Prištini. Nije samo učešće na takmičenju, već treba otići spreman nakon priprema i turnira”, kazao je Fatić.

Send this to a friend