Ostali sportovi

Jovana Kuljača i Miloš Milenković na Olimpijskim igrama

foto: COK

Crnogorski reprezentativni tandem u plivanju, Jovana Kuljača i Miloš Milenković, dobili ju specijalne pozivnice Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jovana Kuljača (20) i Miloš Milenković (18), članovi su plivačkog kluba Budva, učesnici posljednjeg Svjetskog i Evropskog prvenstva, a 33. Ljetnje Olimpijske igre biće njihov debi na najvećoj sporstkoj smotri.

Jovana će se takmičiti u disciplini 50 metara slobodnim stilom, a Miloš na 100 metara leptir stilom.

Na taj način crnogorski olimpijski tim dobio je pojačanja u mladim i talentovanim sportistima, koji su se pridružili svojoj sugrađanki, mladoj bokserki Bojani Gojković, teniserki Danki Kovinić, jedriličaru Milivoju Dukiću i muškoj vaterpolo reprezentaciji.

“Dragi Jovana i Miloše. U ime Crnogorskog olimpijskog komiteta i u svoje ime čestitam vam na najvećem trenutku u vašim dosadašnjim karijerama.

Poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu zaslužili ste svojim talentom i ljubavlju prema plivanju, a sve nas učinili ste ponosnim jer ćemo i na 33. Igrama Ljetnje olimpijade imati predstavnike u ovom prelijepom sportu.

Želimo da u Parizu zasijate punim sjajem, da stvorite uspomene za cijeli život, uživate u događaju za pamćenje i svoju državu učinite ponosnom.

Pozivnica je nagrada za vaš predani rad i rad vaše selektorke Danijele Franete, i siguran sam da sa pristupom koji ste imali do sada, sa pravim vrijednostima i davanjem sportu bez rezerve, nećete stati na ovome.

Posebno se radujem što će crnogorski olimpijski tim biti jači za dvoje mladih ljudi, koji su ponos svoje Budve i svoje Crne Gore.

Srećno!”, kaže se u poruci predsjednika COK-a Dušana Simonovića našim olimpijcima.

Send this to a friend