Ostali sportovi

Julski broj međunarodnog naučnog časopisa JASPE izašao iz štampe

U najnovijem broju časopisa JASPE – Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, koji je izašao iz štampe na Dan državnosti,  13. jula 2018, objavljeno je 30 članaka.

Nakon realizovane recenzije, prvi put su objavljeni radovi autora iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Velike Britanije, Hrvatske i Irana, kao i značajan broj mladih autora sa Univerziteta Crne Gore, pored radova autora iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Među raznovrsnim temama, nalaze se zanimljivi podaci iz oblasti košarke, antropologije, marketinga, fudbala, dijagnostike i sportske rekreacije. Časopis ima 10 radova  više nego u prethodnom broju.

Glavni urednik časopisa dr Bojan Mašanović kaže da se uredništvo može pohvaliti činjenicom da je časopis indeksiran u 22 indeksne baze, od kojih su najznačajnije DOAJ i Index Copernikus, što dokazuje da časopis raste i razvija se sa svakim novim brojem.

“Značajan broj mladih ljudi, koji predstavljaju novu pokretačku snagu, aktivan je u pripremi časopisa, i približava ga cilju koji je zacrtan u trogodišnjem mandatnom periodu, a to je da časopis bude što bolje indeksiran i prepoznat od svih relevantnih autora iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja širom svijeta”, navodi Mašanović.

Opširnije…

Send this to a friend