Ostali sportovi

Mercedes predstavio W08 za predstojeću sezonu Formule 1

Trostruki uzastopni svjetski prvak u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, Mercedes, predstavio je novi bolid W08, a prve krugove na stazi Silverston vozio je Luis Hamilton.

Prošlogodišnji vicešampion je oduševljen performansama i dodaje da je osjećaj “nevjerovatan” i “sjajan”.

“U srijedu sam prvi put vidio završen bolid. To je najdetaljniji dio mašinerije koji sam ikada vidio u Formuli 1. Ovo nije bio pravi test, samo sam odvezao nekoliko krugova da se uvjerimo da bolid može da ide, ali sam uspio da idem brže u posljednjih par krugova. Osjećaj je gotovo isti u odnosu na prošlogodišnji u pogledu ergonomije, ali sada oko sebe imaš veću i još snažniju zvijer”, rekao je Hamilton.

Ekipe su pravile vozila na osnovu novih pravila u Formuli 1, pa će ove godine bolidi biti brži, uz dramatičniji izgled, ali će vozači morati da budu mnogo spremniji. Dizajn Mercedesovog bolida je elegantan, uz uži zadnji dio.

“Ovo je nova era tehničkih inovacija, možda je neka ekipa našla ‘srebrni metak’, koji će napraviti razliku, kao što je to učinio Braun 2009. godine. Nadam se da ćemo to biti mi”, rekao je direktor Mercedesa Toto Volf.

Send this to a friend