Ostali sportovi

Mrvaljević počinje sezonu: Dizeldorf prva stanica

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević kazao je da respektuje rivale na Gran priju u Dizeldorfu, ali da vjeruje u sebe i da očekuje dobar nastup.

Žrijebom je odlučeno da Mrvaljević u prvom kolu kategorije do 81 kilogram bude slobodan, dok ga u drugom čeka bolji iz duela Moldavca Nikona Zaborosciuka i Ambaka Avalianija iz Gruzije.

Mrvaljević je kazao da se ni sa jednim od tih boraca do sada nije odradio meč.

“Gran pri u Dizeldorfu biće moje prvo takmičenje u ovoj godini. To će biti jedan od tri kontrolna turnira pred prvenstvo Evrope, koje će krajem aprila biti održano u Varšavi. Kao i svake godine na početku ogroman problem mi predstavlja kilaža. Svake zime dođem do 87 ili 88 kilograma i prva dva-tri skidanja su mučna i stresna”, rekao je Mrvaljević agenciji MINA.

On je kazao da mu bronza sa Gran prija iz Taškenta i Gren slem iz Abu Dabija prošle godine i 24. pozicija na Svjetskoj rang listi daju pravo da se nada dobrom nastupu i visokom plasmanu.

“Trenirao sam veoma jako posljednja dva mjeseca u trening centru svjetske džudo federacije u Budimpešti i nadam se da ću prvi od tri kontrolna turnira odraditi uspješno i dobro otvoriti sezonu. Primarni ciljevi ove godine biće prvenstvo Evrope u Varšavi i prvenstvo svijeta u Budimpešti, u semptembru”, kazao je Mrvaljević.

On je naglasio da je konkurencija u Dizeldorfu izuzetno jaka.

“Nastupiće Holanđanin Frank de Vit, koji je prošle sedmice osvojio Gren slem u Parizu, Bugarin Ivajlo Ivanov bronzani sa Evropskog prvenstva, Rus Aslan Lapiganov i mnogi drugi”, kazao je Mrvaljević.

Takmičenje u kategoriji do 81 kilogram na programu je u subotu. U toj kategoriji prijavljeno je 39 takmičera.

Send this to a friend