Ostali sportovi Povratak

Srđan Mrvaljević za CdM: Kroz sparing sam vidio da mogu, želim da uživam

Srđan Mrvaljević

Srđan Mrvaljević želi da još jednom se domogne Olimpijskih igara! Sa 39 godina krenuo je u vrlo izazovan projekat!

Pun je entuzijazma i vjere da može ostvariti dobar rezultat.

Za CdM kaže da postoji više razloga za ovakvu odluku i siguran je da ima šansu da zablista.

“Ima više razloga za povratak, ali krucijalan je stvarno taj što sam još uvijek u jako dobrom trenažnom procesu i još uvijek trenerim jako. Veoma sam disciplinovan i u sparingu sa crnogorskim džudistima vidio sam da sam veoma, veoma konkurentan i da mogu. Riješio sam sa nekim ljudima, do čijeg mišljenja mi je veoma stalo, da probamo još ovu godinu ipo da napravimo neki rezultat,” objašnjava Mrvaljević za CdM i dodaje:

“Nije lako, imam 39 godina, ali kroz karijeru sam viđao da ljudi u tim godinama naprave uspjeh, upravo iz razloga što više nijesu rezultatski opterećeni. Tako ni ja nemam imperativ jer dosta sam toga postigao i jednostavno želim da uživam i da ostvarim što bolji rezultat. Da li će to biti dovoljno za Olimpijske igre, to ne znam, ali svakako ću dati sve od sebe.”

Konkurencija jača nego prije deset godina

Srđan vrlo dobro zna koliko je teško izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Za razliku od konkurencije on nema nikakav imperativ.

To bi mogla da bude prednost na putu ka Parizu.

“Put ka Olimpijskim igrama je užasan filter i svako ko izbori vizu može da postane tamo šampion. Trebalo bi da osvojim jednu ili dvije medalje na grend slemovima i dva plasmana na sedmo mjesto, mislim da bi to bilo dovoljno za Olimpijske igre. Sve zavisi od toga kako mi krene, sigurno je da neću na mnogo turnira ići, već samo na one kada budem maksimalno spreman,” kaže Mrvaljević i dodaje da je sada teže nego kada se borio da nastupi u Pekingu.

“Džudo napreduje svemirskom brzinom, to je sada atomski džudo. Mijenjaju se pravila da bi bio što televizičniji i što dinamičniji. Ulaže se dosta, tako da će konkurencija biti mnogo jača nego prije deset godina”.

Mrvaljević je postao vicešampion svijeta 2011. Ipak možda još i više se pamte Olimpijske igre 2008.

Tada je povrijeđen stao na korak do medalje!

“To je za mene ostalo upečatljivo. To su u Pekingu bile prve Olimpijske igre za mene i Crnu Goru. Ostvario sam tri pobjede sa slomljenim stopalom, nijansa je falila da uđem u polufinale, izgubio sam poslije produžetka od aktuelnog svjetskog prvaka. Bila je tada određena gorčina, ali sa ove tačke gledišta, tri pobjede na Olimpijskim igrama u džudou su zaista nešto veliko!”

Neozbiljne najave, ali Mrvaljević se nada…

Srđan Mrvaljević je optimista da će neko od crnogorskih džudista ostvariti olimpijsku normu. Nijesu se, istina ni blizu, ostvarila predviđanja od prije pet-šest godina da bi mogli imati i pet predstavnika u Parizu.

Ipak i dalje je aktuelna vrlo talentovana generacija.

“To nije bilo realno, iskreno to je bila i neozbiljna propaganda. Imati pet olimpijskih normi u džudou, pa to ne može da obeća ozbiljan čovjek. Postoji tu jedna generacija džudista koja je došla poslije mene, koja nam je i dalje najbolja. Vjerujem da uz pravu podršku i rad, neko od njih može da zablista i vidjećemo hoće li to biti dovoljno za Pariz. Ja i dalje vjerujem u njih i oni su vrlo bitni i zbog mlađih generacija i trebalo bi da ih što duže čuvamo kako bi bili aktivni.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zvizdan
Gost
Zvizdan

Bravo majstore, samo upri

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Na stranu rezultati,Srdja je mnogo vise od njegovih medalja. Nema kome nije pomoga i svima ukazuje puno poštovanje. Lijepo ga je i vidjeti i čuti,pravi sportista

Montenegro
Gost
Montenegro

Sjećam se pre par godina u Igalo,radio je državno i sve ih pospremio. Ovog Arsa sto je prvak svijeta u
jiu-juitsu je bas upropastio. Zvijer je Srdja,ali ipak 40 godina,ne znam …u svakom slučaju hrabra odluka i neka mu je sa srećom

Nina
Gost
Nina

Vidjela sam ga letos,prezgodan je,ali i žena mu je bomba

Masha
Gost
Masha

Jeste,nije nešto lijep,ali tijelo mu je uffff….pravi mužjak:)

goran.jovanovic
Gost
goran.jovanovic

svi za nas grad

Marsal
Gost
Marsal

Svu ti sreću od sveg srca zelim momčino

Ponos
Gost
Ponos

Kakva nevjerovatna sportska karijera!!! Koliko medalja sa najačih svijetskih judo turnira i koliko pobjeda nad najvećim šampionima ovog drevnog borilačkog sporta. Srdjane,ovo sto želis je užasno teško,ali ako iko to moze možes ti. Puna podrška za hrabrog šampiona!

Bravo
Gost
Bravo

Tako se bori za svoju državu,a ne osvojis jedan rezultat odmah se povučes i hoces da zivis od njega čitav život. Srdja kralju!

Žana
Gost
Žana

Obožavam ovog momka!

Respect
Gost
Respect

Svaka čast….u tim godinama izlaziti na crtu najboljima na svijetu mogu samo mu ..nje! Živio Šampione!

Send this to a friend