Rukomet

Bivši kapiten lavova na čelu kotorskog kluba

foto: www.kotor.me

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić sastao se danas sa Vaskom Ševaljevićem, nekadašnjim kapitenom rukometne reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz kotorske opštine.

U cilju revitalizacije rukometnog sporta u drevnom gradu, Jokić i Ševaljević dogovorili su formiranje Rukometnog kluba Kotor, koji će biti u vlasništvu Opštine Kotor. Odlučeno je da Ševaljević bude predsjednik kluba, kao i da rukovodi stručnim sektorom, kako bi znanjem i iskustvom značajno doprinio njegovom kvalitetnom razvoju.

Opština Kotor finansijski i logistički podržaće sve klupske aktivnosti i inicijative na popularizaciji ovog sporta, koji ima bogatu i dugu tradiciju u Kotoru. Najprije će biti formirane mlađe selekcije, a već od 1. septembra krenuće se sa upisom djece svih uzrasta.

Ševaljević, uz bogatu klupsku karijeru, ima pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima i smatra se jednim od najboljih crnogorskih rukometaša.

Obnavljanjem rukometnog kluba Opština Kotor nastavlja sa značajnim unapređenjem sporta u Kotoru, što potvrđuju i nedavni uspjesi Vaterpolo plivačkog kluba Primorac, Fudbalskog kluba Bokelj i Košarkaškog kluba Kotor koji su u vlasništvu lokalne samouprave, kao i Ženskog odbojkaškog kluba Gimnazijalac.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
HogarPametniBokelj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hogar
Gost
Hogar

Ode Ševa u demonkrate

Pametni
Gost
Pametni

Sitni politicki poeni gladne vlasti kotorske,

Bokelj
Gost
Bokelj

Pravi izbor,svaka čast na potezu

Send this to a friend