Rukomet

Budućnost slavila protiv Krima u Koprivnici

Rukometašice Budućnosti ostvarile su treću pobjedu u Regionalnoj ligi – izabranice Dragana Adžića u prvom kolu turnira u Koprivnici savladale su ekipu Krima 28:24 (13:12) i upisale treći trijumf u tom takmičenju nakon što su sredinom januara na turniru u Podgorici slavile protiv Vardara i Podravke.

Za dvostruke šampionke Evrope bila je to prva provjera uoči dvomeča protiv Larvika u četvrtfinalu Lige šampiona koji je na programu 9. i 15. aprila. Narednu provjeru, naše šampionke će imati u nedjelju (16 sati) kada će u drugom kolu turnira u Koprivnici odmjeriti snage protiv Vardara.

U duelu protiv Krima u sastavu nije bilo Milene Raičević, Suzane Lazović, Darli Zokebi de Paule i Đurđine Malović.

Katarina Bulatović je bila najefikasnija sa sedam golova, Dragana Cvijić je upisala šest, dok je Kristina Neagu pet puta zatresla protivničku mrežu.

U poraženom timu najbolja je bila Nina Jeriček sa šest golova.

“Raduje nastavak takmičenja u Regionalnoj ligi i očekivano je da su djevojke bile umorne nakon napornog mikro ciklusa koji smo imali u Podgorici po završetku EHF sedmice. U duelu protiv Krima imali smo dosta raspoloženih igračica, dok je Krim nastupio u kompletnom sastavu, nakon što je imao problema tokom glavne runde Lige šampiona zbog povreda nekoliko važnih igračica. Okrećemo se narednoj provjeri protiv Vardara i biće to veoma koristan duel i njima i nama pred nastavak Lige šampiona. Rezultat u ovom trenutku nije najvažniji, ali jesu odnos i želja igračica uoči najvažnijih mečeva u sezoni koji nas očekuju u aprilu“, kazao je Adžić nakon utakmice protiv Krima.

Send this to a friend