Rukomet

Peh za Petričevića, na terenu tek na jesen

Veliki peh zadesio je crnogorskog rukometaša Bogdana Petričevića. Prvotimac francuskog Limoža operisao je prednje i zadnje ukrštene ligamente lijevog koljena! Snažni Cetinjanin povrijedio se na treningu.

“Lopta se nakon jednog šuta vraćala na drugu polovinu terena, trčao sam ka njoj zajedno sa saigračem koji se bacio na pod, u namjeri da ga ne udarim sam ga preskočio, ali sam loše doskočio i teže povrijedio koljeno”, objasnio je Petričević.

“Morao je da prođe otok kako bi se operacija lakše izvela, a zahvat je urađen početkom marta ovdje u Limožu. Trebalo je da operišem prednje ligamente, ali mi je doktor rekao da je bolje što je intervencija urađena i na zadnjim jer su takođe bili oštećeni.”

Reprezentativca Crne Gore čeka duža pauza.

“Sada se osjećam bolje, lagano šetam. Prošlo je, međutim, samo 15-ak dana od operacije i ne mogu da hodam bez štaka. Pozitivno je to što već mogu da savijem nogu 90 odsto. Trebalo bi krajem avgusta ili u septembru da počnem sa treninzima, ali sigurno da neću žuriti sa povratkom dok u potpunosti ne zaliječim povredu”.

Bogdana ove sezone prate maleri.

“Mislim da sam odigrao samo desetak utakmica. Zbog povrede prepone pauzirao sam oko dva mjeseca i to me mučilo sve do nove godine”.

I od trenutka kada se povrijedio često je, kaže, bio u kontaktu sa selektorom Draganom Đukićem.

“Zvao me više puta i pružio mi podršku. Postupio je maksimalno pošteno”.

Standardni reprezentativac žali što neće biti na raspolaganju nacionalnom timu za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Ekipi želim sve najbolje i vjerujem da će obradovati naciju. Čeka nas težak posao, ali momci posjeduju kvalitet i treba ih podržati”, kazao je Petričević.

Send this to a friend