Rukomet

Savez ćuti iako je za sedam dana izgubio tri rukometaša

Rukometni savez Crne Gore nije se oglasio nakon odluke Vladana Lipovine da odbije poziv u reprezentaciju.

Direktor našeg muškog nacionalnog tima Blažo Lisičić rekao je za CdM da će RSCG svoj stav saopštiti tek nakon razgovora sa selektorom Draganom Đukićem, koji je trenutno u Izraelu gdje trenira Makabi.

Vladan Lipovina, je inače, treći je rukometaš koji je za samo sedam dana napustio reprezentaciju, nakon što su isto učinili Vuko Borozan i Nebojša Simić. Prije njih to je odlučio i mladi Branko Vujović.

Kako se radi o igračima koji su bili viđeni kao nosioci igre dugi niz godina, sigurno da će to biti veliki udarac za “lavove”. Ranije su iz RSCG poručili da će za Crnu Goru igrati samo oni koji to žele i da će nastaviti sa projektom pravljenja podmlađene reprezentacije koju je započeo Ljubomir Obradović.

“Boje Crne Gore braniće oni kojima je Crna Gora u srcu, a RSCG nastavlja sa započetim projektima”, stojalo je u saopštenju kojim su iz naše kuće rukometa obavijestili da Simić i Borozan neće biti dio nacionalnog tima.

Sada je glavno pitanje kako će bez pomenute trojke Đukić kombinovati tim za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mečevi sa Slovačkom koji se moraju dobiti, ako mislimo da ostanemo u igri za plasman na šampionat kontinenta su u junu.

Simić nije odavno bio na spisku reprezentacije, pa će vjerovatno kao i dosada Rade Mijatović i Mile Mijušković dobiti poziv. Na poziciji desnog beka uz Lipovinu imamo i Stefana Čavora, dok je glavni zadatak nadomjestiti bombardera Borozana.

Vasko Ševaljević i Miloš Božović imaće više prostora. Na kraju u prilog Đukiću ne ide ni povreda Petričevića, pa ga sigurno čeka izazovan posao tokom kratkih priprema za mečeve sa Slovacima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
navijaci
Gost
navijaci

Ma nek idu ima momaka koji će sa ponosom da nose dres svoje države. I ne znam što ovoliko kukamo za njima , šta su to postigli sa reprezentacijom pa nam je žao što sad idu.

NIKOLA PETROVIC
Gost
NIKOLA PETROVIC

Majstore ne radi se o tome . Otvori malo oci.. otici ce i drugi i drugi pisle njih i tako u nedogled.. dok se ne stvore uslovi tim momcima imaju moju potpunu podrsku.. sta je to ova drzava uradila za njih za njihovo usavrsavanje.. tek im se sjete kad nesto naprave sami i ostvare se .. i onda poxnu da… Više »

Dobri
Gost
Dobri

E sad vam jasno sto znazi rijec ” janjicar “

horny
Gost
horny

imamo mi i dalje top reprezentaciju…samo sto smo je geografski izmjestili na jugozapad azije! 🙂

dzony
Gost
dzony

Sve je manj tih sto im je Crna Gora u srcu, to jest pravih patriota. E sad neko ko nam kroji sudbine trba da se zapita zasto je to tako. Za ljubav je potrebno dvoje, ne moze neko da voli i da bude partiota a drugi da puni dzepove i da glumi patriotizam punih dzepova narodnih para. E kad to… Više »

Torstajn
Gost
Torstajn

Mi smo primitivan narod ciji je nacin razmisljanja na nivou plemena koja su zivjela po Evropi za vrijeme Rimljana. Tadasnji divlji narodi su ratovali za Rimljane zbog para. Ko da vise para tamo ides da ratujes, grabuljas, sluzis, nadnicis. Sve se shvata licno, svaka rijec se tumaci na nacin koji je pogodan se izazove sukob. Sustina je da smo primitivni,… Više »

Starac Foco
Gost
Starac Foco

Realno samp bi se …. primiao na “patriotizam” i te gluposti.. zapitajte se samo sta bi vi uradili da ste na njihovo mjesto i da vas je ista ova, nasa, drzava toliko zaduzila kao njih pa onda prosipajte pamet!!

BogdanS
Gost
BogdanS

A što imaju da se oglašavaju???Neka im je srecno,neka idu đe su krenuli!Ko oće da igra fala mu,ko neće neka je zdravo.

tako ti je to
Gost
tako ti je to

A sta ce da vam odgovore ??? Ovi su otisli za pare da igraju briga ih za reprezentaciju i savez ne moze tu nista.

Slobo Milosevic
Gost
Slobo Milosevic

Niko ne voli Crnu Goru kao casni Cetinjani!Hahhhha!

Send this to a friend