Rukomet

Tandem “plavih” neizvjestan za četvrtfinale LŠ

Zogbi De Paula (foto: ŽRK Budućnost)

Golman Budućnosti Darli de Zogbi pod znakom pitanja je za četvrtfinale Lige šampiona, a vjerovatno i kapiten Milena Raičević.

Španjolka ima problem sa koljenom, pauziraće najmanje četiri sedmice, dok se srednji bek ,,plavih“ od kraja prošle godine oporavlja od operacije pete. Još nije poznato kada će se treninzima priključiti pivot Suzana Lazović, ali je izvjesno da preskače naredna dva meča u Ligi šampiona sa Vardarom i Astrahanačkom.

“Kod Darli je povreda ozbiljnija. Biće minimum četiri sedmice van terena, a samo dobrim oporavkom mogla bi da bude na terenu za mečeve četvrtfinala. Veliki hendikep za nas, ali Marta i Anastasija dobro treniraju, nadam se da se njeno odsustvo neće odraziti na ova tri meča. Lazović još nije opravljena, za Vardar i Astrahan neće biti spremna. Sto se tiče Milene oporavak teče željenim tokom, a kada će krenuti sa treninzima -neizvjesno je. U svakom slučaju, iz ove perspektive, nastup u četvrtfinalu je neizvjestan – kazao je Adžić.

Stanje oko povreda ne hrabri, ali hrabri što su djevojke, nakon blamaže, u duelu trećeg kola glavne faze Lige šampiona sa FTC-om, ustale brzo i još brže uhvatile ritam. Tako su tokom prošle i početkom ove sedmice pričale, što je bio povod da pitamo Adžića kako gleda na pozitivniji stav pred nedjeljni duel sa Vardarom u Skoplju.

“Prošla nedjelja bila je teška za sve nas, ali reakcija igračica na treninzima je bila prava, energija odlična, kao i osjećaj što hrabri jer su i ovi segmenti doveli Budućnost tu gdje je. Očekujem isti odnos i u ovoj nedjelji, danas i sjutra su centralni treninzi, u kojima se iskazuje posvećenost, spremnost da se neke stvari isprave. Ono što zaista raduje je energija”, istakao je trener Budućnosti.

Da se dobro osjećaju i da ih je poraz od Mađarica više zbližio na terenu, pokazao je nedjeljni duel sa juniorskom muškom reprezentacijom.

“Dugujemo zahvalnost muškoj reprezentaciji što nam je u bitnom momentu izašla u susret. Vjerujem da će segmenti sa te utakmice i sa treninga vratiti poljuljano samopuzdanje i sve sa ciljem da dočekamo taj četvrtfinalni dvomeč sa onom energijom koju želimo.”

A šta Adžić očekuje od derbija u Skoplju:

“Da napravimo korak za ono što nam je neophodno, odnosno za ono što nam treba za četvrtfinalni dvomeč Lige šampiona”, zaključio je strateg Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Planeta
Gost
Planeta

Ako budu igrale kao na posljednjoj utakmici, bolje da ostanu kući jer će se samo obrukali..

Rade007
Gost
Rade007

Ko kaže da će bit u četvrtfinalu?

Send this to a friend