Rukomet

Vardar daje odgovor!

Sedmica u kojoj su mnogo razgovarale, otklanjale na treninzima greške iz odbrane sa FTC-om, budile inat i novu energiju, je iza rukometašica Budućnosti.

Zato je u ovoj nedjelji kompletna pažnja na Vardaru. Opravdano, jer derbi u nedjelju u Skoplju (tri kola prije kraja glavne faze Lige šampiona) mogao bi da pruži odgovor u najtrofejnijem crnogorskom klubu: da li je kriza igre i rezultata prošlost.

Razgovarali smo sa kapitenkom (u odsustvu Milene Raičević) Đurđinom Jauković, jednom od mlađih prvotimki „plavih“ o tome koliko je realno da se u nedjelju, praktično preko noći, ekipa uzdigne do nivoa sa kojeg bi ozbiljno mogle da priprijete domaćinu.

“Prije svega, bolje se osjećamo i sa mnogo više optimizma gledamo na sve obaveze koje nas čekaju u Ligi šampiona”.

Koliko bolje?

“Prošla sedmica je bila napornija, mnogo vremena smo posvetili odbrani i agresivnosti i više se izmorili. Možda i najbolje trenirali od starta Lige šampiona”.

Da li je to nagovještaj buđenja i možda boljeg izdanja sa Vardarom?

“Imam dobar osjećaj i to pred moj rođendan. Vala bi valjalo da sve bude onako kako želimo”.

Znači, važno je vratiti vjeru i dobar osjećaj, da li je to realno baš sa liderom vaše grupe?

“Prošlo je devet dana od poraza od FTC-a, mslim da će trebati vremena da sve bude kao prije, ali je važno da se u Skoplju vidi promjena, prije svega u odbrani. Možda u početku neće sve leći onako kako stvarno priželjkujemo, ali će onda kada bude najpotrebnije Budućnost doći do najboljeg nivoa”.

Kakva je atmosfera?

“Razgovaramo, družimo se, dobro radimo, između nas je veliko poštovanje. Možda nas je i ova situacija sjedinila još više. U teškim momentima smo se skupile”.

Ima li tajni između vas i Vardara?

“Poznajemo se dobro. Znamo sve o njima, ne mogu nas iznenaditi. Na najbolji način se spremamo za njih, ali moram da kažem da smo najviše analizirali našu igru u odbrani sa FTC-om i sa njima. Najvažnije da naše stvari ispravimo”, zaključila je Jauković.

Send this to a friend