Tenis

Federer: Imam još mnogo goriva u rezervoaru

Švajcarski teniser Rodžer Federer uživa u danima nakon osvajanja Australijan opena, svog 18. Gren slem pehara i u intervjuu za Njujork tajms otkriva da nema namjeru da se uskoro penzioniše.

“Kada sam prošle godine napravio pauzu od šest mjeseci, cilj je bio da igram tenis još nekoliko godina, a ne samo jedan turnir. Razumijem ljude koji kažu: ’Oh, ovo bi bio savršen trenutak da se povuče’, ali osjećam da sam uložio mnogo truda da bih to učinio. Volim tenis mnogo i osjećam da imam još mnogo goriva u rezervoaru”, jasan je Federer.

U svojoj 35. godini života, nakon problema sa povredom, odigrao je maestralno u Melburnu.

“Radost je bila ogromna, gledao sam reakcije svih u mom timu poslije meč lopte u Australiji, kako su skakali… Nevjerovatno. Zabavno je bilo i osjećam se kao da ponovo želim da prođem kroz to“, poručuje Švajcarac i dodaje:

“Ova titula definitivno ima najduži efekat od svih u mojoj karijeri. Srećan sam jer nisam morao da igram narednih nedjelja i to mi je omogućilo da razmišljam o svemu što se desilo i da uživam. U prošlosti nije bilo tako – kada sam 2003. godine osvojio Vimbldon prvi put, već sljedeće nedjelje sam bio u Gštadu i trenirao. Sada je veoma drugačije, još surfujem na tom talasu, i dalje sam na sedmom nebu”, objašnjava Federer.

Na pitanje da li se osjeća kao da mu je titula u Melburnu bila suđena, Rodžer odgovara:

“Iskreno, više sam se osjećao kao da mi je Rolan Garos suđen, za ovaj sam baš morao da radim”, zaključio je Federer.

Send this to a friend