Vaterpolo

“Ajkule” uživaju u Dunav areni

Kako to izgleda kada sparinguju veliki rivali, selekcije koje su posljednjih godina vodile žestoke borbe za medalje, ovih dana svjedok je spektakularna “Dunav arena” u Budimpešti.

Vaterpolisti Crne Gore i Mađarske odrađuju zajedničke pripreme i to u novom sjajnom objektu na kojem će se ovog ljeta nadmetati najbolji plivači planete.

I “ajkule” i Mađari ove pripreme odrađuju kao zagrijavanje za vaterpolo Mundijal u ovom gradu (14-30. jul), a iz Budimpešte je utiske za DN prenio golman naše selekcije Dejan Lazović.

“Sve je kao i uvijek ovdje na najvećem nivou, treniramo u novom bazenu koji je planiran za plivanje na Svjetskom prvenstvu. Sve je urađeno fantastično”, poručio je golman italijanske Verone.

– Samo mladi ovako da nastave da rade

A na Svjetskom prvenstvu Crna Gora će nastupiti u podmlađenom sastavu…

“Mislim da je dobro što je selektor odlučio da podmladi selekciju”, smatra nekadašnji golman Budve i Primorja. “Svi igrači koji su sada tu, zaslužuju da dobiju šansu. Momci žele da rade, da treniraju i samo ako tako nastave biće super”.

Može li se očekivati da se Crna Gora sa podmlađenim timom uključi u borbu za medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti?

“Sa velikim radom i željom može se napraviti određeni rezultat, a još je rano govoriti o medaljama”, smatra Lazović. “Naravno, malo po malo sve je moguće, treba svaki trening i utakmicu odraditi 100 odsto i onda će sve doći na svoje kad-tad”

– Verona do Reka i Breše

Lazović već drugu sezonu nastupa u najjačoj svjetskoj ligi, italijanskoj Seriji A1, gdje brani gol Verone. Tim iz grada Romea i Julije zastao je (kao i Jadran) na korak od finala Evrokupa, a u prvenstvu gura sjajno.

“Što se Verone tiče, sve ide kako treba. Istina bili smo na korak od finala, ali u toj utakmicu je napad stao, a to je ono što nas krasi u prvenstvu Italije. Izgubili smo na peterce, ali i to je sport idemo dalje. S druge strane u šampionatu smo trenutno na trećem mjestu iza Pro Reka i Breše i sada čekamo fajnal-siks da pokušamo da napravimo neko iznanađenje. Svakako ni treće mjesto nije loše”, zaključio je Lazović, koji je prije dvije godine u Kazanju na Svjetskom prvenstvu branio boje Crne Gore.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
niki
Gost
niki

Bravo momci…samo naprijed u nove pobjede

Prešo
Gost
Prešo

Kakve navlake na patike, iste se nose i u bazenu Jadrana u Igalu.

Send this to a friend