Vaterpolo

Jadran protiv Partizana bježi od Juga

Činilo se da im drugo ili treće mjesto pred fajnal-for ne mogu izmaći, ali je poraz “na Savi” od Mladosti donekle zakomplikovao život vaterpolistima Jadran Carina.

Momci Vladimira Gojkovića, istina, i dalje sve drže u svojim rukama, a ukoliko žele da izbjegnu poziciju “broj četiri”, samim tim i meč sa moćnim Jugom u polufinalu završnog turnira, do kraja regularnog dijela Regionalne Al lige moraće da upišu još pobjedu. Imaće dvije šanse za to, a prva ih čeka već večeras (l8.30h) kada u Igalo stiže Partizana.

“Jako bitna utakmica za nas, jer pobjedom bismo osigurali dobru poziciju za fajnal-for i tako izbjegli Jug u polufinalu”, istakao je Vlado Popadić, mladi majstor Jadrana. “Sa te strane računica je jasna treba nam pobjeda do koje sigurno možemo doći pogotovo jer igramo na našem bazenu”.

Šta bi moglo da odluči večerašnji meč u Igalu?

“Prije svega da budemo maksimalno angažovani u odbrani, jer ekipa Partizana ima par odličnih šutera” jasan je Popadić. “A onda iz te dobre odbrane da imamo brzu tranziciju. Vjerujem da ako uđemo u utakmicu na pravi način da možemo da se nadamo povoljnom ishodu za nas”.

Do kraja regularnog dijela Jadran osim večerašnjeg meča očekuje još gostovanje Mornaru, dok je u posljednjem kolu slobodan.

Relaksirana Budva čeka Mladost

Budva je svoj cilji u A1 ligi ostvarila u prošlom kolu pobjedom nad Vojvodinom u Novom Sadu, pa će posljednja tri kola odigrati relaksirano. Prvi rival u završnici Regionalne lige biće joj Mladost iz Zagreba. Duel na bazenu “Dragan Trifunović” počinje od 18 sati.

TABELA: Jug 38, Jadran Carine 28, Mladost (-1) 25, Partizan (-1) 22, Mornar (-1) 20, Primorje 14, Budva (-1) 13, Jadran ST (-1) 7, Vojvodina (-1) 6.

Send this to a friend