Vaterpolo

Jadranov juriš na finale

Trenutak slave za Jadran poslije dosta godina, prilika da neka nova generacija sa Škvera zaigra u finalu jednog od velikih evropskih takmičenja. Prije 13 godina tim iz Herceg Novog je u Budimpešti igrao finale Lige šampiona (tada Evroliga), danas (subota) neki novi Jadran pokušaće u istom gradu da zgrabi finale Evrokupa.

Rival je čuveni Ferencvaroš, ekipa blistave istorije i tim koji sada predvode legende i zvijezde poput Norberta Madaraša, Danijela Varge i Stefana Mitrovića, ali i ekipa protiv koje su momci Vladimira Gojkovića u prvom meču pokazali da znaju kako…

“Igramo protiv odličnog protivnika, ali u prvom meču (l2:11) smo pokazali da možemo da igramo sa njima što nam daje za pravo da mislimo da možemo do finala, a nakon toga sve je moguće”, poručio je iz Budimpešte mladi majstor Jadrana Vlado Popadić. “Ono što je sigurno je da motiva na fali”.

– Ako FTC počne da se nervira

Koliko minimalna prednost iz Igala može da znači u ovom revanšu?

“Može mnogo, ali i ne mora. Sve zavisi kako ćemo da otvorimo utakmicu, ako ponovimo igru kao u Igalu i oni počnu da jure rezultat ući će u nervozu što nama ide u prilog”, dodao je Popadić.

– Naša odbrana, njihov napad

Gdje vidite šansu Jadrana u Budimpešti?

“Treba da je tražimo u dobroj i čvrstoj odbrani i iz te dobre odbrane brzu tranziciju sa dosta plivanja i kretnji”, objasnio je Popadić. “Ne treba da se upuštamo sa njima u igru gol za gol, jer su mnogo iskusniji”.

S druge strane, Ferencvaroš je najopasniji tamo gdje su i sve mađarske ekipe i reprezentacija?

“Najopasniji su u pozicionom napadu. Imaju dva dobra centra i igrače svjetske klase u vanjskoj liniji, ali kada smo na pravom nivou pokazali smo da i njih možemo da zaustavimo”, zaključio je Vlado Popadić.

Vladimir Gojković će za ovaj revanš moći da računa na sve igrače.

-Mađarska legenda o Jadranu: Mladi i dobri

Najveće ime u timu Ferencvaroša bez sumnje je legendarni ljevoruki majstor Norbert Madaraš, dvostruki olimpijski šampion, čovjek koji je u svojoj zemlji dobio najveća moguća odlikovanja. O Jadranu je za portal vvl. hu istakao…

“Tačno je da su mlad, ali i veoma dobar tim. Vidjeli smo to u Herceg Novom, a i prije nekoliko dana na Volvo kupu gdje je dosta igrača Jadrana nastupalo za Crnu Goru. Brzo se razvijaju, već stiču istustvo, sjajno plivaju i nameću sjajan tempo”, nahvalio je Madaraš momke Vladimira Gojkovića.

Tags
Send this to a friend