Vaterpolo

Presudilo iskustvo FTC-a, Jadranu ostali žal i ponos

Tri četvrtine super zvijezde svjetskog vaterpola, majstori poput Norberta Madaraša, Danijela Varge ili Stefana Mitrovića, bili su u kandžama mladog Jadrana, 24 minuta Vladimir Gojković je držao (novi) čas vaterpola u Budimpešti, a onda je sve nestalo u posljednoj četvrtini… Jadran je osjećao miris velikog finala, ali za trofej Evrokupa boriće se iskusniji i moćni Ferencvaroš. Mađari su nakon poraza od 12:11 u Igalu, slavili sa 6:4 na svom bazenu.

“Nisu nam pred ovaj dvomeč davane velike šanse, jer je FTC satkan od vrhunskih igrača, ima mnogo iskustva, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima, da smo možda pokazali i više, ali prošla je kvalitenija i iskusnja ekipa” rekao je dan nakon poraza u polufinalu Jadranov reprezentativac Stefan Vidović.

Kakva su osjećanja dan nakon (ne) prespavane noći u Budimpešti?

“Pomiješana. Ponosni smo na sve što smo uradili, ali opet ostaje žal što nismo eliminisali ekipu kakva je Ferencvaroš”, iskren je Vidović.

“Ubijeđen sam da smo otišli u finale da bismo tamo imali šta da pokažemo, jer su Mađari najkvalitetniji od četiri tima u Evrokupu”.

Stefana smo pitali i šta je na kraju odlučilo izjednačen dvomeč polufinala Evrokupa?

“Prije svega, veliko iskustvo FTC-a i veliki broj utakmica koje njihovi igrači imaju iza sebe na klupskom i reprezentativnom nivou. To se najbolje vidjelo u posljednjoj četvrtini, jer i kada su bili u minusu nisu gubili glavu. Dok mi nismo odreagovali na pravi način u nekoliko situacija”, smatra Vidović.

Ušao je Jadran u posljednju četvrtinu sa 4:3, nekoliko puta imao velike šanse da ode na plus dva (čak je i lopta pogađala golmana Vogela u glavu), ali…

“Imali smo tokom meča nekoliko prilika da se odlijepimo, ali nismo koristili šanse i to je naša stara boljka koja nas godinama prati. Na kraju je to, uz njihovo iskustvo, presudilo”, smatra Jadranov “broj 5”. ”
Tri četvrtine smo jednu tako napadačku ekipu držali na tri gola i mislim da je to bilo nevjerovatno… Ali eto primili smo tri gola u posljednjoj četvrtini”.

Koliko će biti teško, nakon svega, okrenuti se obavezama u Regionalnoj ligi i kasnije domaćem prvenstvu?

“I pored toga što smo se fizički i emotivno potrošili, nemamo vremena da žalimo i razmišljamo o ovom meču. U srijedu nas čeka važan meč sa Primorjem, pa zatim protiv Budve moramo da upišemo pobjede i da idemo dalje”, smatra Vidović.
“Sigurno neće biti lako poslije svega, mlada smo i neiskusna ekipa, ne može se sve zaboraviti preko noći, ali bez obzira na sve nadam se pobjedama”.

FTC će u finalu igrati protiv rumunske Oradee, koja je nakon peteraca eliminisala Veronu, našeg Dejana Lazovića.

Stefan Vidović se dva puta u samo nekoliko dana u sjajnom svijetlu prikazao u gradu vaterpola Budimpešti. Protiv Mađarske je za Crnu Goru postigao četiri gola, a onda je “bombom” probudio i Jadran u revanšu polufinala Evrokupa.

“Iskreno sve te golove bih mijenjao za finale Evrokupa. I u reprezentaciji i Jadranu bili smo sjajni kao kolektiv i lako se iz takvog kolektiva istaći”, istakao je Vidović.

Send this to a friend