Vaterpolo

Rusija zove Porobića

Rusija, nekadašnji gigant svjetskog vaterpola, godinama je daleko od velikih priča, tačnije od 2004. kada je na olimpijskim igrama “zagrizla” bronzanu medalju. Selektori se redovno mijenjaju, ali rezultati nikako da dođu, pa je posljednji koji je platio zbog toga bio Vladimir Karabutov, kojeg je Vaterpolo savez Rusije smijenio prije par dana.

Izgleda da su se sada Rusi odlučili za poznato trenersko ime, a kako saznaju Dnevne novine prvi pik Rusa je naš stručnjak Petar Porobić.

Čovjek koji je 2008. vodio Crnu Goru do istorijskog zlata na Evropskom prvenstvu u Malagi, dugo je bio trener ruskog velikana Šturma, pa je očigledno da ga Rusi veoma cijene.

Prema našim informacijama, zajedno sa Porobićem Rusi žele da dovedu i Mladena Klikovca (u našem stručnom štabu zadužen za fizičku spremu igrača), kao i Zorana Maslovara, crnogorskog trenera poznatog po radu sa mlađim igračima.

Prijave za mjesto selektora ruske vaterpolo selekcije moraju biti dostavljene do 10. aprila, kada će vjerovatno biti i jasno da li će Porobić prihvatiti poziv nekadašnje velesile.

Ono što će sigurno uticati na njegovu odluku su poslovi koje ima u reprezentaciji Crne Gore (asistent u stručnom štabu Vladimira Gojkovića), kao i u Vaterpolo i plivačkom savezu naše zemlje gdje obavlja funkciju direktora.

Ukoliko Porobić prihvati poziv iz Rusije, prvo veliko iskušenje čekaće ga već ovog ljeta kada će “zbornaja” učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Rivali u grupi D biće joj Hrvatska, Sjedinjenje Američke Države i Japan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mitar
Gost
mitar

Neka ide u niksicu je zamutio to sto je mogao.Pvk niksic uskracuje pravo da radi na bazenu.

Prešo
Gost
Prešo

Hoće li tamo imati 3700€ kao sadsa a kući.

Send this to a friend