Vaterpolo

Vaterpolo derbi bez dilema

Budva i Jadran Carine ove sezone imaju umnogome drugačije ambicije u Regionalnoj A1 ligi za vaterpoliste.

Ekipa Draga Pej akovića bije bitku za opstanak, dok je tim Vladimira Gojkovića siguran učesnik fajnal-fora i prvi sastav iza neprikosnovenog Juga. Budvani su bili slobodni u prethodnom kolu, uoči kojeg su na svom bazenu savladali Primorje. U večerašnjem crnogorskom derbiju, ipak, Jadranu se daje gotovo 100 odsto šansi za pobjedu.

“Poslije male pauze i kratkih priprema očekuje nas težak meč koji, nažalost, vjerovatno nećemo dočekati u punom sastavu. Poznajemo dobro Jadran, svjesni smo njihovog kvaliteta i bez dileme im zasluženo pripada epitet favorit pred meč na našem bazenu”, rekao je Bogdan Đurđić.

Budva je u 2017. pokazala uspon forme, pobijedila je i Partizan u Beogradu, blizu je opstanka, ali daleko od toga daje prebrinula sve brige.

“Ovako oslabljeni sigurno nećemo moći da pružimo najbolju partiju, ali potrudićemo se da namučimo protivnika koji obično rješava utakmice u prve dvije četvrtine. Ako uspijemo da izdržimo prvu polovinu meča, do kraja utakmice može biti neizvjesno”, dodao je Đurđić.

Novljane u Budvi očekuje druga utakmica u tri dana. U srijedu su lako izašli na kraj sa Primorjem (11:4), sada ih očekuje još jedan meč u kojem bi jedina dilema mogla da bude kojom razlikom će slaviti.

“Apsolutni smo favoriti. Budva se tokom zime pojačala sa dva igrača, Srđanom Vuksanovićem i Borisom Popovićem, ali mislim da ne bi smjelo da bude problema ako budemo na nivou. Naravno, ne smijemo se opustiti s obzirom na to da su nam bodovi jako bitni”, izjavio je Stefan Pješivac.

Send this to a friend